Anholt Fyr

Ferieøyene Samsø og Anholt

Besøk to veldig unike feriedestinasjoner, øyene Samsø of Anholt i Kattegat - strekningen mellom Jylland og Sjællant, rett nord for Fyn. Se Danmarks såkalte ørken på Anholt eller den dramatiske effekten istiden hadde på Samsø.

Samsø

Har du noengang hørt om Samsø-porteter? Øya Samsø er grønn og frodig, og kjent rundt om i landet for sine råvarer, spesielt de berømte potetene. Øya har en avslappende lokal atmosfære, og du kan ofte kjøpe grønnsaker og frukt i boder langs veien. I senere år har øya også fått rykte på seg for å være et bærekraftig samfunn, med utbredt bruk av fornybar energi. Samsø er derfor perfekt for deg som ønsker en grønn ferie midt i naturen.

Du kan også se arven etter istiden i Samsø, som etterlot seg et imponerende bakkelandskap nord på øya. Langs kysten ligger utrolige strender og overalt er det små hyggelige landsbyer. Du kan også oppleve store sel- og fuglekolonier på Besser Rev. Øya er lett og utforske, og du kommer lett rundt med både bil og sykkel.

Anholt

Anholt er en av Danmarks mest isolerte øyer, der den ligger midt i Kattekat. Isolasjonen er synlig også i naturen, med sine åpne sanddyner og strender. Innlandet er kjent som nordens største ørken, og dekker størsteparten av øya.

Uansett om det er Danmarks eneste ørken eller ikke kommer du til å føle en utrolig frihet på øya midt i Kattegat, og er du heldig kan du oppleve en av Nord-Europas største sel-kolonier på spissen av øya.

Share this page

Relevante linker
Miniguide til Samsø

- Lev bærekraftig i Samsøs grønne sommerhus

- Smak på de berømte Samsø-potetene

- Besøk "Grenen" i Samsø, Issehoved

Miniguide til Anholt

- Besøk en av Nord-Europas største sel-kolonier 

- Utforsk Danmarks eneste "ørken" 

Anholt fyr

Østjylland

Grønne jorder og frodige landskap er overalt i Østjylland, som også byr på avslappende sandstrender, lange kystlinjer og spennende byer.