Utforsk Nordsjællands kystlinje

Nordsjællands berømte slott, Fredensborg og Frederiksborg, ligger i fantastiske omgivelser og er et utmerket utgansgpunkt for å utforske Nordsjællands natur. I tillegg til de vakre strendene langs den Danske Riviera og populære feriesteder som Gilleleje og Tisvilde kan Nordsjælland også by på kongelige parker, skjønne innsjøer og spennende skoger.

North Zealand beaches

Strendene langs den Danske Riviera

Sjøen har vært med på å forme Nordsjælland, og ikke bare som en populær feriedestinasjon. Den Danske Riviera er full av historiske fiskebyer, som Gilleleje og Tisvilde, imponerende villaer langs kysten og en stor variasjon av kjempefine strender. Nordkysten er røffere med klipper som går rett ned i havet, spesielt ved Vejby og Gilbjerg Hoved, Sjællands nordligste punkt. Allikevel er de fleste strendene langs den Danske Riviera rolige og barnevennlige, og passer derfor perfekt for en ferie med familien.

Dyrehaven

UNESCO Verdensarv og danske skoger

Danmarks nyeste tilskudd på UNESCOs Verdensarv-liste er Parforcejaktlandskapet i Nordsjælland, et spennende sted og utforske. Du kan ta utganskpunkt i Bakken fornøyelsespark eller den Kongelige Hjorteparken, og derfra vantre ut i skogen og besøke de historiske stedene langs stien. Hvis du er modig kan du også gå på oppdagelse i Trollskogen ved Tisvilde Hegn eller vandre langs de vakre Tibrike Bakkene. For lengre gåturer bør du prøve stiene i Gribskov, en av Danmarks største skoger.

Share this page

Hvor ligger Nordsjælland?

Dagsturer fra København

- Besøk Verdensarven, Christian V's jaktskoger

- Nyt sjøsprøyten i Gillelejeog Tisvilde

- Gå i de flotte slottshagene rundt Fredensborg Slott

- Slapp av på strendene langs den Danske Riviera

- Gå deg vill i Trollskogen

Sånn kommer du deg til Nordsjælland

Planlegg turen til Nordsjælland på DSB hjemmeside. Du kan også vurdere å ta med bilen på ferien.

Flere opplevelser i Nordsjælland

For flere detaljer og tips til ting å gjøre i Nordsjælland kan du gå inn på Nordsjællandsegen hjemmeside.