Finn din danske favorittøy

12 populære danske øyer

Danmark passer perfekt hvis du tenker deg på øyhopping i ferien. Her finner du over 400 navngitte øyer (72 bebodde) og massevis av koselige småbåthavner og rolige viker å kaste anker i. Heldigvis kan du også besøke mange av dem uten seilbåt, ved hjelp av fergeforbindelser fra fastlandet. Nedenfor finner du noen av de meste populære øyene.

Danske bade- og spahotell

Unn deg en pause fra hverdagen - sjekk inn på et av Danmarks mange bade- og spahotell. De klassiske badehotellene, som alle ligger ved sjøen, frister med ro og fred, god mat og hjemmekoselig atmosfære. Flere av de har spafasiliteter. Du kan også senke skuldrene på et lekkert spahotell hvor all fokus er på din velvære. Her er en oversikt (på dansk) over pustehullene som er åpne året rundt.

Smålandshavet Archipelago

Kystopplevelser og øyhopping

Jazz og frukt

Fejø er den største av øyene i Smålandshavet og Danmarks frukt-øy nummer 1. Naboøya Femø er kjent for sin tradisjonelle jazz festival, mens Askø er en liten øy hvor ingen punkter er mer en fire meter over havet.

Epler Femø

West Zealand islands

Vestsjællands øyer

Sejerø er en sjarmerende og fredelig øy med et kuppert landskap og mange små badestrender. I den gamle kirken kan du se fine kalkmalerier og det er flere gravhauger på øya. Du kan komme deg til Sejerø fra Havnsø, hvor du også kan seile til den lille øya Nekselø, en naturskjønn øy som er et populært turistmål.

Sydjyske øyer

Rømø

Rømø er den største af Vadehavsøerne. Her finder du både uberørt natur, fine gamle huse og masser af aktivitetsmuligheder - bl.a. golfbane og wellnesscenter, og på de lange, brede strande er der plads til alverdens sjov. Rømø er forbundet med fastlandet via en dæmning. 

Anholt Fyr

Ferieøyene Samsø og Anholt

Samsø

Har du noengang hørt om Samsø-porteter? Øya Samsø er grønn og frodig, og kjent rundt om i landet for sine råvarer, spesielt de berømte potetene. Øya har en avslappende lokal atmosfære, og du kan ofte kjøpe grønnsaker og frukt i boder langs veien. I senere år har øya også fått rykte på seg for å være et bærekraftig samfunn, med utbredt bruk av fornybar energi. Samsø er derfor perfekt for deg som ønsker en grønn ferie midt i naturen.

Nordjyske øyer

Læsø

På Kattegatøen Læsø kan du opleve store strækninger med uberørt natur, og næsten hele øen rundt er der bred strand, hvor store sælkolonier holder til. 

Nasjonalpark Vadehavet

Nationalpark Vadehavet ligger på den jyske vestkyst fra Blåvandshuk og Ho Bugt i nord til den tyske grænse i syd. Området omfatter også øerne Fanø, Rømø og Mandø.

North Jutland

Danmarks usædvanligt lange kyst

Mere end 7.300 km kyst

Danmarks samlede kystlinje er over 7.300 km lang, og det er helt usædvanligt for et så lille land som Danmark. Lige meget hvor du befinder dig i landet, er du maksimalt  50 km fra kysten, så tager du på tur i Danmark, vil kyst og hav næsten uundgåeligt være en del af oplevelsen.  

Nasjonalpark Mols Bjerge

Troldeskoven

Landskab og dyreliv