10 hemmelige steder i København

Så langt har du fått sett Den Lille Havfrue, tilbrakt en uforglemmelig kveld i Tivoli, og tatt bilde med de kongelige vaktene ved Amalienborg. Nå er det på tide å utforske byens skjulte perler. Med denne guiden til Københavns best bevarte hemmeligheter; stedene som ligger utenfor de opprådde stiene, skal du endelig få oppleve hjertet av byen. Men, shhhh(!), du må holde dem helt for deg selv!

Royal Library Gardens

En grønn oase i København

Gjemt bort av Christiansborg slott, hjemmet til det danske Folketinget, finner du Det Kongelige Biblioteks Have. Her finner du flotte blomsterbed og store skyggefulle trær. Det er også et lite basseng midt i hagen, som er det eneste som røper at det en gang lå en havn her.

A. C. Perchs Thehandel

En privat offentlig hage

Perch's Tehandel er en av Københavns aller eldste butikker og en ekte liten perle. Den åpnet dørene i 1835, og ikke mye har endret seg siden da. De har beholdt det originale interiøret i engelsk kolonistil og sortimentet er bred og av høy kvalitet.

Hvilestedet til Hans Christian Andersen

Assistens kirkegårdNørrebro i København er hvilestedet til kjente navn som Hans Christian Andersen, Hans Scherfig, Søren Kirkegaard og Niels Bohr. Men den vakre eiendommen kan også nytes av de levende, og du kan til og med ta en guidet tur. Sjekk også ut hippe Jægersborggade like i nærheten.

Christianshavn

Vandre langs de pittoreske brosteinsgatene kalt Overgaden neden Vandet og Overgaden oven Vandet. Med yachter og husbåter på rekke og rad, her kan også du leie deg en (ro)båt og ta en drink i kafeen på vannet. 

Tips: Du kan klatre opp i det 90 meter høye tårnet på Vor Frelsers Kirke og nyte utsikten over København. De siste 150 trappetrinnene får på utsiden av tårnet. 

Meatpacking District

Kødbyen

Halmtorvet er et søtt brosteinsbelagt torg med kaféer i Vesterbro. Like ved siden av kan du få tilgang til Øksnehallen, et alternativt utstillingssenter, og Kødbyen. En gang det daglige stoppestedet for aktører i den danske kjøttindustrien, i dag er området Københavns mest trendy sted å gå ut for mat og drikke.

Cisternerne in Copenhagen

Et museum under bakken

Cisternerne i Søndermarken, rett ved siden av imponerende Frederiksberg Have, er et undergrunnsmuseum med moderne glasskunst fra Danmark og resten av verden.

 

Kajakktur i byen

Ta din egen skreddersydde kajakktur med profesjonelle kajakkinstruktører. Gjør turen så kort eller lang du måtte ønske, og be dem vise deg hva som er deres favoritter blant de mindre kjente delene av byen.

København gate

Bysmugene

Københavns gamle sentrum går på kryss og tvers, og de interessante små passasjene og smugene er flotte å utforske og ta bilder i. Bare sett kursen mot gater som Strøget og Læderstræde og hold øynene åpne!

Design Museum

En kopp kaffe i det stille

Bak Designmuseum Danmark (Kunstindustrimuseet) på Bredgade ligger det flotte verftet, Grønnegård. Her kan du ta en pause fra severdighetene og nyte en kopp kaffe på Museum Café.

Share this page

Amalienborg

København

Nordens koseligste hovedstad byr på hyggelige kafeer, butikker og noen av Skandinavias beste restauranter.

Her finner du hygge i København

København er hyggelig uansett hvilke årstid du kommer på besøk. Sjekk ut våre hyggeligste tips her!

 

Serverdigheter innen en time fra København

Serverdigheter innen en time fra København

Vi har samlet sammen toppattraksjonene i og rundt Danmarks hovedstad, slik at du lettere kan planlegge ferieturen til København.

Copenhagen Zoo

Topp attraksjoner for barn i København

Et besøk i København er en sikker vinner hos de yngste, og det er mye man kan rekke på bare et par dager i Danmarks hovedstad. 

Gjør som de lokale og opplev byen på sykkel

Lei en sykkel for å oppdage Københavns hemmelige steder!