København i barnehøyde

København er en populær by også blant de minste. Byen er avslappet og ikke så alt for stor, og det er enkelt å komme seg rundt med buss, til fots eller på sykkel. I tillegg finnes det en rekke aktiviteter og opplevelser som tilbyr det lille ekstra for barna. Her er noen tips og inspirasjon til familieferien i den danske hovedstaden.

Canal boat

Bli kjent i København

Dersom du besøker København for første gang er en tur med sightseeingbussene en god måte å bli kjent med byen – og barna synes det er ekstra gøy at turen foregår på toppen av en stor double-decker. Kanalbåtene fra Nyhavn er også en spennende måte å oppleve havneområdene og indre by.

Dersom det er ønskelig kan du sette sammen din egen sightseeingtur med for eksempel en tjuefire-timers billett på buss, metro og tog, og også havnebussen, som også er en mulighet for å ta byen inn fra vannet. Greit å vite er at barn under tolv år reiser gratis sammen med en voksen. 

Les mer om barn på offentlig transport i København

Guards Amalienborg

Københavns klassiske attraksjoner

Amalienborg slott og vaktskiftet på slottsplassen hver dag klokken tolv er en spennende opplevelse for de små. På Christiansborg slott er de kongelige representasjonslokalene som huser tapisserier som vakkert skildrer Danmarks historie. Rosenborg slott er det perfekte stedet for å gå på skattejakt – og kronjuvelene lever opp til enhver prinsesses drøm.

Turen opp i Rundetårn er hardt arbeid, men til gjengjeld blir man belønnet med en flott utsikt fra toppen, hvor du kan se lagt utover Københavns hustak. Turen ned igjen går dessuten fort. En tur opp i Vår Frelsers Kirkes snodde dragespir er også en spennende opplevelse.

Å rusle i Strøget er et must, og her finner du alltid underholdende gatemusikanter og andre typer opptredener. Kongens Nytorv er stort og flott, og Nyhavn er et godt sted for en liten pause, en stor is eller noe forfriskende å drikke. Herfra kan dere også hoppe på kanalbåtene.

 

Share this page

Familieferie

Der er mange muligheder for at holde familieferie i Danmark - og det er uanset om børnene er store eller små!