Fyn på fem dager

Opplev Fyn på fem dager med denne guiden, som tar deg med til noen av øyas største attraksjoner, spennende aktiviteter og gastronomiske smakebiter.

Dag 1 - Nyborg og Svendborg
Besøk Nyborg Slot og bli kjent med Fyns spennende historie. Nyborg var Danmarks hovedstad i middelalderen og det var også her kongen undertegnet Danmarks første grunnlov. Spis frokost på en av byens mange gode restauranter før du tar turen videre til Svendborg. Her kan du velge å bruke ettermiddagen på aktiviteter som dykking i den senkede Ærøsund ferje, undervannsjakt eller kajakk. Utforsk også Svendeborgs hyggelige gater og mange små spesialbutikker.Forsorgsmuseet i byens gamle fattiggård er også verdt et besøk, og viser en ellers ofte sjult del av Danmarkshistorien. Det er gode overnattingsmuligheter i og rundt Svendborg, for eksempel på slottshotellet Broholm som byr på kongelig luksus.

Dag 2 - Svendborg og Det Sydfynske Øyhav
I dag er det tid for å utforske det sydfynske øyhav, og mulighetene er mange. Seil med den gamle hjuldamperen Helge på rundtur i Svendborg syd, og legg til kai på Tåsinge, hvor du kan besøke Valdemars Slot. Du kan også velge å ta ferja til Ærø, hvor du kan leie en sykkel og oppleve det fantastiske landskapet på nært hold. Langeland er en annen mulighet når du først er i Sydfyn. Øya henger sammen med Fyn via en bro og btr på flotte strender, ville hester, slott og koselige byer. Fortsett mot Faaborg og gi deg selv et opphold på Falsled Kro, som er verdensberømt for sin avslappende stemning og fantastiske kjøkken.

Dag 3 - Faaborg
Ved Faaborg møter du den 220 km. lange Øhavstien, som blant annet bukter seg gjennom noe av øyas vakreste natur, nemlig Svanninge Bakker. Start dagen med en deilig tur i den flotte naturen og nyt den flotte utsikten. Du kan også leie en mountainbike og teste noen av områdes mange merkede sykkelruter. Besøg Faaborg Museum som er kjent for sin flotte arkitektur og sin imponerende samling av Fynbomalernes kunstverker. Resten av dagen kan du bruke på å besøke Egeskov Slot, en av Fyns største attraksjoner, som ligger bare en halvtime fra Faaborg.

Share this page

Fyn - Danmarks kjøkkenhage

Fyns kulinariske spesialiteter

Fyn bugner av fruktahger og små veiboder hvor du kan kjøpe frukt og grønt. Øya har også flere kjempegode restauranter, og produserer egen ost, sjokolade, øl og vin.