Odense Å

Eventyrbyen Odense

Lek dere gjennom hjertet av Odense og dykk ned i en skattekiste fylt med spesialbutikker, markeder, gallerier, brostein og grønne oaser. Odenseanerne tar imot med åpne armer og et smil på leppen, de vet nemlig godt at de bor i en eventyrby full av historie og atmosfære. Med et så berømt bybarn som H.C. Andersen er kanskje ikke det så rart?

H. C. Andersen

Den "lille" storbyen

Odense er ikke bare H.C. Andersens fødeby, det er også en av Danmarks eldste byer med sine mer enn 1000 år. Byen er rik på kultur, og har en levende bykjerne med gode shopping-muligheter og mange gode spisesteder. På tross av posisjonen som Danmarks tredje største by er Odense en ganske liten og overskuelig by, og også en overraskende grænn by med flere hyggelige parker og elven Odense Å som snor seg gjennom byen.

H.C. Andersen statue

H.C. Andersens Hjemby

Hans Christian Andersen satt Danmark på kartet med sine fantastiske eventyr fra 1800-tallet. På H.C. Andersen museet kan du få et inblikk i hvordan forfatteren var som person og hva slags verden han levde i. Du kan også besøke barndomshjemmet hans og bli med på en guidet tur gjennom H.C. Andersens by.

Share this page