Vestjylland

På ferie i Vestjylland kommer du ikke utenom Vesterhavet, som preger hele den jyske vestkysten. Det er høyt til himmelen i denne delen av Danmark, med masse saltvannssprut, utstrakte strender og en helt utrolig natur. Området rundt Limfjorden i nord er mildere, bakket og frodig, med små sund, viker og vide strender. I le bak vestkystens sanddyner finner du store grøntområder, og på de midjyske sletter finner du store, åpne landskap kledd i lyng. Vestjylland har også noen av Danmarks flotteste strender, med muligheter for vannaktiviteter som surfing, windsurfing og fiske.

Nymindegab

Vestkystens strender

Havet er tøffere her enn i andre deler av Danmark, og strendene er derfor perfekte for vannsport. Limfjorden byr på roligere bølger og gode muligheter for svømming og leking i vannkanten.

Fanø strand

Vestjyske øyer

Dra på øyhopping i Vadehavet, med sine ville, vakre sandstrender eller blant Limfjordens rolige bølgeskvlup. Vesjylland er fult av øyer i alle former og fassonger og har garantert en dansk Ø som passer perfekt til deg.

Mennesket ved havet

Kunst, kultur og historie

På Struer Museum kan du studere Bang og Olufsens historie, og ellers finner du fantastisk kunst i Herning og Esbjerg og oppleve sjøfartshistorie langs Jyllands vestkysten. 

Paragliding Vestkysten

Aktiv ferie

Strandliv og badeturer er opplagte og populære aktiviteter i Vestjylland, som også byr på fremragende fiskevann, suverene surfemuligheter og paragliding for de mest hardcore.