Unike kulturopplevelser på Bornholm

Nyt en kald, lokalbrygget øl på en helaftens rockekonsert ved Hammerhus Festning, eller gled deg over de søte toner av en intimkonsert i en av øyas kirker. Bornholm er en øy full av musikalske, kunstneriske og kulturelle opplevelser.

Musikk i historiske omgivelser

”Syden i Norden” og ”Solskinnsøya” er bare noen av Bornholms kjælenavn. Det er faktisk ikke noe annet sted i Danmark som har flere solskinnstimer. Med sin frodige og grønne natur som ramme rundt de små og koselige havnebyene, danner Bornholm et perfekt grunnlag for en uforglemmelig musikk-, kunst- eller kulturopplevelse! Du kan for eksempel dra på en konsert på Nord-Europas største middelalder-ruin kalt Hammershus, hvor Wonderfestiwall avholdes hvert år i august. Med en lokalbrygget, kald øl eller et glass hvitvin i hånden idet solens siste gullstråler løper nedover borgens solide murer, er livet absolutt ikke så ille.

Instrument

Kirkekonserter og jazzfestival

Om du ønsker å oppleve musikk i mer intime og rolige omgivelser, er noen av de årlige kirkekonsertene som avholdes på øyas kirker fra 1100- og 1200-tallet, verdt å få med seg. Øya har også sin helt egen jazzfestival i Allinge, med om lag 30–40 konserter i løpet av festivaluka. Mer jazz blir det også på Østersø Jazz Festival. Med andre ord har Bornholm musikk å by på for alle typer ører, uansett om du liker jazz, klassisk eller rock. Og best av alt, Bornholms musikk spilles hele året!

 

Share this page

Bornholm

Hammershus Bornholm

Bornholm

Man sier ofte at Bornholm er hele Danmark i et nøtteskall. Hvis du drar på ferie hit kan du derfor oppleve det meste av det Danmark har å by på!