Your Rainbow Panorama, Olafur Eliasson, 2011, ARoS Aarhus Art Museum

Topp ti innsidetips til Aarhus

"Aarhus er den perfekte by å bo i – her får du både storbyopplevelsen samtidig som herlige strender og rolige skoger kun er et steinkast unna." Dette forteller Katrine Juul Sørensen, som for tiden jobber for hos oss i Oslo, men er oppvokst i Aarhus og kjenner byen fra innsiden. Her er hennes topp ti tips.

 

Latinerkvarteret Aarhus

1. Latinerkvarteret

De gamle brostensbelagte gatene huser mange små og unike butikker og kaféer. Her treffer du på en helt spesiell stemning, særlig om sommeren og under Aarhus Festuke når folk valfarter til kvarteret for å oppleve livemusikk og uteservering.

Åen Aarhus

2. Kaféene ved Åen

Å betyr elv på dansk, og midt i Århus kan du slappe av og nyte stemningen med en kaffe eller et måltid på en av de mange hyggelige kaféene langs Åen som renner gjennom byen. Hvis du ønsker å oppleve Aarhus’ natteliv er det også hit du skal ta turen – her er det liv både natt og dag.

Tivoli Friheden

3. Tivoli Friheden og Fed Fredag

Har du med deg barn til Aarhus er det obligatorisk med et besøk i Tivoli Friheden. Her er aktiviter for alle aldre, og hver fredag i sommermånedene underholder kjente danske pop- og rockartister under det som kalles Fed Fredag.  

Share this page

Se Aarhus på Danmarkskartet

Les flere av våre guider til en helg i Aarhus:
Mat Aarhus

Smak på Aarhus

Det er mye god mat å smake på i Aarhus, som i fjor ble utvalgt som en av Lonely Planets 52 "food trails" på grunn av sine uforglemmelige matopplevelser. Finn flere kulinariske tips her!

Play Video

Opplev Aarhus