Sønderjylland for to

Ta pulsen på Sønderjylland og følg den naturlige rytmen ned i tempo eller opp i gir. Utforsk og oppdag i ditt eget tempo og bruk alle sansene. Fart og action, sosialt samvær og fordypelse – i Sønderjylland er det tid og plass til alt.

Kim Toft Jørgensen

Sønderjylland – Fra Vestkyst til østkyst: Verdt å erobre

3 timer fra Hirtshals venter enestående opplevelser for hele familien. La dere begeistre og bevege av det brusende havet, de åpne viddene, de eventyrlige skogene og fjordenes rolige bølgeskvulp – fra Vadehavet,  Vesterhavet og de flate myrområdene i vest, til fjordlandskapet med dype tunneldaler og bakkete landskap i øst. Gå på oppdagelse blant oldtidsminner i de dype skoger, som en gang var et perfekt gjemmested for pirater og lenge forvunnede sjørøverskatter. Gå i fotsporene til de blå grensegendarmene og forestill dere hvordan de skuet utover havet etter smuglere. Gå på mat jakt i grøftekanten og finn bær, nøtter og krydderurter til middagen, som tilberedes over bålet når kvelden senker seg under stjernehimmelen.

På bølgene blå

I Sønderjylland er vannet overalt. Nyt de hvite strendene og kast deg ut i bølgene. Ta en tur til sjøs og opplev de imponerende historiske seilskipene, eller få med dere det hyggelige livet i en av de hundrevis av små havner i området.

I Gendarmernes fotspor

Med sine 74 km er Gendarmstien en av Danmarks vakreste vandreturer langs kysten. Ruten byr på et rikt dyre- og planteliv og har en helt unik  historie – og når det er tid for å slappe litt av, fører den rett forbi noen av de beste gourmetrestaurantene i området.

Sydjysk kaffebord

Det sydjyske kaffebord er en opplevelse for seg. Det er i seg selv en kulturhistorisk levning fra perioden under tysk herredømme. Det var ikke tillatt å drikke alkohol i forsamlinger, og sønderjydene møttes i stedet rundt kaffebordet, hvor husmødrene konkurrerte om å lage de mest overdådige kakene. I dag består et ekte sønderjysk kaffebord av minst 14 forskjellige kaker.

En snartur til Tyskland

En ferie i Sønderjylland er for mange ensbetydende med en tur over grensen. Mange lokale legger også jevnlig turen til Tyskland for å nyte godt av de lave avgiftene på blant annet øl, godteri og brus, men også på mer hverdagslige matvarer som frukt og grønnsaker.

Sort sol

Naturfenomenet sort sol er et fasinerende syn som kan oppleves når hundretusenvis av stærer samles i Tøndermarsken på vei til eller fra hekkeområder i Skandinavia. Stærene foretrekker å overnatte i den tette rørskogen i myrens våtområder, men før de slår seg ned for natten, gjennomfører de en fantastisk flyoppvisning som nesten ikke lar seg beskrive. Sort sol er høyt oppe på listen over ting som må oppleves i Sønderjylland. 

Bestill nå!

Det er lett å sette sammen den perfekte ferien med opplevelser, spisesteder og overnatting på visitsonderjylland.dk. Du kan også velge fritt blant skreddersydde og spennende pakkereiser.

Share this page

Kart over Sønderjylland

Historiesenter Dybbøl Bakke

Familieferie i Sønderjylland

I Sønderjylland er det tid og plass til alt, ta med familien på en historierik ferie fylt med flott natur, fart og moro - her venter enestående opplevelser for hele familien!