Aarhus street food

Smaksopplevelser i Aarhus

Aarhus ble i 2016 utvalgt som den eneste danske destinasjonen i Lonely Planets nye bok «Food Trails», hvor 52 byer i hele verden er fremhevet for sine uforglemmelige matopplevelser. Med sine fire Michelin-restauranter, matmarkedene Aarhus Street Food og Aarhus Central Food Market og mange nye gastro-grills, spisesteder, pop-up restauranter og gourmet kaffebarer har det gastronomiske nivået i Aarhus eksplodert.

Fra gastronomi til take away

Sjekk inn å Radisson Blu Scandinavia Hotel eller det nyåpnede Wake Up, som begge ligger sentralt til i nærheten av flotte matopplevelser og store attraksjoner som kunstmuseet ARoS, Musikhuset, Rådhuset, samt en kort spasertur fra det levende museet Den Gamle By.

Mangfoldet innenfor matopplevelser er en av årsakene til at nordmenn elsker Aarhus, som i år igjen har blitt tildelt hele fire Michelin-stjerner.

Spaserer du gjennom byen mot Latinerkvarteret bør du ta turen innom Mejlgade som har et fantastisk utvalg av grillbarer som serverer franske retter til en billig penge. Atmosfæren er hyggelig og avslappet, og skulle det ikke være ledige bord å oppdrive tilbyr de populære restaurantene take-away.

I Latinerkvarteret finner du dessuten deilig sjokolade, ostebutikker, økologiske bakerier, koselige kaffebarer og andre fristelser.  Unn deg et pust i bakken med afternoon tea på hyggelige A.C. Perch Tea room eller en deilig middag på Langhoff & Juul. Du kan også slå deg ned på en av restaurantene langs elven Aarhus Å.

Aarhus central food market

Uformell stemning i rå rammer

Aarhus Central Food Market kan du nyte lekre delikatesser i uformelle omgivelser hvor du lett kommer i snakk med de lokale. På Aarhus Street Food finner du matboder med smaksopplevelser fra hele verden, i den rå bussgarasjen ved Rutebilstasjonen.

Ønsker du å teste ut det beste Aarhus har å tilby i matveien burde du også prøve Fredrikshøj, Gastromé, Domestic eller Substans, som har hver sin Michelin-stjerne. De fire Michelin-restaurantene serverer mat fra det nordiske og franske kjøkken og utmerker seg ved å balansere klassisk, moderne og eksperimentell matlaging.

Vil du ha bra mat til en lavere pris, kan de to restaurantene Hærverk og Pondus, som begge er anbefalt i Michelins BiB Gourmand-guide, være gode alternativer. Les mer om Aarhus’ gourmet restauranter her.

I løpet av våren og sommeren dukker også flere pop-up markeder opp i byen, for eksempel Food Festival, som er Nordens største matfestival og byr på fantastiske matopplevelser og spennende events for foodies.

Aarhus er en av 52 byer Lonely Planet har valgt ut i sine 52 Food Trails – verdens mest smakfulle byer.

 

Share this page

Oppdag Aarhus

Guiden og kartet - kort oppsummert

Dag 1

1. Sjekk inn på Radisson Blu Scandinavia Hotel eller Wake Up
2. Shopping på Strøget og i matområdet Frederiksbjerg
3. Spis middag i Latinerkvarteret på restauranten Langhoff & Juul

Dag 2

4. Besøk Aarhus Central Food Market
5. Spis lunsj på ARoS Food Hall på ARoS
6. Ta en drink på Skt Pauls Apothek
7. Spis middag på Nordisk Spisehus

Dag 3

8- 9. Besøk Træskibshavnen og Aarhus Ø
10. Ta turen innom museet  Den Gamle By

Åen i Aarhus

Det Moderne Aarhus

Aarhus er Europeisk Kulturhovedstad 2017 og byr på kunst i verdensklasse og kulinariske opplevelser på høyt nivå i naturskjønne omgivelser.