Sommerhus i Skagen

10 ting å gjøre i Danmark i påsken

Glem fjellheimen og røm til Danmark denne påsken. Vi ønsker velkommen med ekstra plussgrader på gradestokken, vår i lufta og grønne knopper på trærne. Nyt årets første solstråler i Aarhus eller København, eller gjør som danskene og lei et sommerhus for hele familien langs den danske kysten. Her er 10 gode grunner til å legge påskefeiringen til Danmark!

Share this page

Danske påsketradisjoner: "Gækkebrevet"

I tillegg til å male egg og dele godteri har danskene en tradisjon som går helt tilbake til 1600-tallet, nemmelig Gækkebrevet. Dersom mottakeren av "gækkebrevet" kan gjette hvem avsenderen er, skal hun eller han få en gave av avsenderen. Hvis mottakeren ikke klarer å gjette hvem brevet er fra, skal mottakeren gi avsenderen en gave. Tradisjonelt var gaven et påskeegg.

Åpningstider i påsken

Butikker og varehus har stengt alle helligdager i påsken, mens påskeaften er en stor handledag, og mange butikker og varehus har utvidede åpningstider. De fleste kinoer har åpent alle helligdager i påsken, mens teatre gjerne har stengt én eller flere helligdager. De fleste restauranter, barer, kaféer og utesteder har åpent i påsken, og gjerne også mye folk og hyggelig stemning.