Østjylland

Drar du på ferie til Østjylland får du en god kombinasjon av frodige landskap og store skoger, flotte sandstrender og spennende byer. Østjylland strekker seg fra Kattegat i øst til Viborg-regionen i vest, og fra Fredericia i sør til Hobro i Nord. Her kan du stifte bekjentska med Danmarks nest største by, Aarhus, som er Europeisk kulturhovedstad i 2017. Aarhus kan også varte opp med flere Michelin-restauranter, levende museer og grønne områder både i og utenfor byen. I Østjylland kan du også besøke en av landets mest populære fornøyelsesarker, nemlig Djurs Sommerland.

 

 
Ebeltoft

Sjarmerende kystbyer i Østjylland

Østjylland er hjem til Danmarks nest største by, Aarhus, men du bør også besøke middelalderbyen Viborg eller sjarmerende Ebeltoft mens du på besøk.

Moesgaard museum

Fremragende kunst og vikinghistorie

Det er mange kjente kunstmuseer i Østjylland, hvor du kan besøke både Moesgaard Museum, ARoS kunstmuseum og det levende museet "Den Gamle By".

Den Permanente

Hav, strand og fjorder

Kystlinja langs Kattegat er full av lange, hvite sandstrender men rolige bølger og fine sandkorn. Her finner du også Danmarks minste ferje, som både kjører rutetider og kan ringes som det skulle trengs.

Djursland, Danmark

Naturoplevelser i Østjylland

I Østjylland finner du Danmarks største elv, Himmelbjerget med sine fantastiske utsikter, flaggermuskolonier og nedlagte miner. Alt i alt mange spennende og varierte naturopplevelser.

Ferie i Østjylland - Nationalpark Mols Bjerge

Nationalpark Mols Bjerge

Nationalpark Mols Bjerge, som ligger i den sydlige del af Djursland i Østjylland, er et af Danmarks mest kuperede og varierede landskaber med mange sjældne dyre- og plantearter.

Anholt fyr

Ferieøyene Samsø og Anholt

Noengang hørt om Samsø-potet? Samsø er kjent for sine gode råvarer og berekraftike levemåte, mens Anholdt ligger helt for seg selv midt i Kattegat og gir deg følelsen av å være helt alene i verden.