Nordsjælland

Dra på ferie i grønne og frodige Nordsjælland, men åpne, kuperte landskap, store skoger og innsjøer. Langs nordkysten finner du noen av Sjællands flotteste kyststrekninger og beste badestrender, og langs Øresund er det fantastiske utsikter over sundet til Sverige. På ferie i Nordsjælland kan du også besøke noen av Europas flotteste slott, nemlig Kronborg og Fredriksborg. Er du interessert i moderne kunst må du også huske å besøke kunstmuseet Louisiana. Regionens seneste trekkplaster er M/S Museet for Sjøfart, der Bjarke Ingels enestående arkitektur beretter om Danmark som sjøfartsnasjon.

Louisiana

Kunst i verdensklasse på Louisiana Museum

Louisianas samling av moderne kunst tilbyr utstillinger i verdensklasse og ligger utrolig fint til langs Nordsjællands kyst.

Credit Rasmus Hjortshøj - Maritime Museum Helsingør

MS Museet for Sjøfart

Se hvorfor Danmarks unike undervannsverden i Helsingør er så spesiell på MS Museet for Sjøfart.

 

Nordsjælland kyst

Utforsk Norsjællands kyst

De berømte slottene i Nordsjælland ligger i fantastiske omgivelser. Langs den Danske Riviera finner du flotte strender, og regionen huser også populære feriesteder som Gilleleje og Tisvilde.

Nordsjælland sykkel

Nordsjællands byer og tettsteder

På Nordsjælland finner du både kjente feriedestinasjoner som Gilleleje og Hornbæk, late fiskebyer og slottsbyer som Hillerød og Fredensborg.