Fyns Hoved

Fynske naturopplevelser

Fra toppen av Fyns bakker kan du nyte den fantastiske utsikten over det Sydfynske øyhavet og det grønne landskapet. Fyn er kjent som Danmarks hage-øy, og karakteriseres av et grønt, kuppert landskap med åkre og beitemarker. Her er det gode muligheter for å koble av fra den stressende hverdagen.

Typisk Fyn

Det karakteristiske sydfynske landskapet med kuppert terreng, hager og bindingsverkshus oppleves aller best på strekkningen mellom Svendeborg og Fåborg. Fra bakketoppene er det en imponerende utsigt over Det sydfynske Øyhav og områdets varierte flora og fauna. 

Istidslandskap

Nord for Fåborg ligger vakre Svanninge Bakker som kjennetegnes av bølgende åser med plutselige skrenter og dype daler. Dette naturfenomenet er et resultat av den siste istiden, som tok slutt for 14 000 år siden. Nord for Kerteminde på nordøstre Fyn ligger halvøya Hindsholm med sine tilhørende små-øyer og odder, blant annet Romsø og Enebærodde. Istiden har bidratt til å forme landskapet også her, og det finnes mange skjønne naturområder med et spennende plante- og dyreliv.

 

 

Share this page