Danish pastries

Sannheten om dansk wienerbrød

Danmarks best bevarte hemmelighet ... helt til nå? Dansk wienerbrød er egentlig ikke dansk!

Torvehallerne

Godbiter fra Wien

I Danmark, som i Norge, kalles de klissete, sprø herlighetene for wienerbrød. Navnet kommer fra det faktum at bakverket i år 1840 begynte å bli produsert i Danmark av østerrikske kokker fra Wien.

Gjennom århundrer har wienerbrødene blitt stadig mer populære og i dag er de fortsatt en favoritt blant den danske befolkningen.

La Glace

Hvor finner jeg dem?

Du kan smake på mange forskjellige varianter av både wienerbrød og andre bakverk på kafeer og bakerier rundt om i København, så vel som i resten av landet, såklart. Prøv for eksempel et wienerbrød med skogsbærfyll, sjokolade eller mandelflak, eller hengi deg til en av de fantastiske kanelsnurrene som serveres.

Uansett hva du foretrekker, her er et hett tips: Gjør deg klar for klissete fingre!

Share this page