Læsø hus

Læsø - Nordjyllands perle

Legg igjen hverdagen på fastlandet og lev øy-livet på idylliske Læsø - 90 minutter med fergen fra Frederikshavn ligger den lille øy-perlen med sin idylliske og frydefulle natur. Her kan dere virkelig lene dere tilbake og nyte livet.

Gå, sykle, ri eller ta en eventyrlig mountainbike-tur langs øyas små skogsveier i den vakre naturen. Etterpå kan dere skjemme bort dere selv med et lukseriøst spa. Du kan også smake på det berømte saltet som produseres på tradisjonelt vis på Læsø. Gå langs de hvite sanddynene og pust inn den friske havluften eller slå noen baller på de pene golfbanene.

Sand, strand og vann

På den lille øya Læsø er det aldri langt til vannet, stranda og kysten, noe som innebærer masse herlige opplevelser. Nyt en avslappende dag på en fin sandstrand, dra på en spennende selsafari eller besøk en av de billedskjønne småøyene i nærheten – en reise med Rønnerbussen tar dere for eksempel til den lille øya Hornfiskrøn.

Hummer og lokale spesialiteter

Øya byr også på et fantastisk kjøkken med deilige lokale delikatesser som lynghonning, økologisk skinke, det berømte Læsø saltet og fersk sjømat – ikke minst sjøkreps. I august hvert år holdes det en festival for å feire sjøkrepsen, Læsø Jomfruhummerfestival. Da konkurrerer profesjonelle kokker om hvem som kan lage den beste matretten av de lokale råvarene som finnes på Læsø, med sjøkrepsen som hovedingrediens. Du kan også nyte sjøkreps på Læsø året rundt.

Salte historier

Vil dere få ekstra opplæring i øyas delikatesser bør dere besøke Læsø Saltsyderi for å lære om hvordan saltet blir produsert og hvilken betydning det har hatt for øya. Læsøboerne har alltid vært dyktige til å ta vare på alt som øya har å by på. De er for eksempel de eneste i verden som bygger tak av båndtang, selv om det ikke er like vanlig som det var før. På øya finnes flere hus med tang-tak, blant annet Læsø Museum hvor dere kan lære om tangens historie.

Det er ikke bare den herlige naturen, de fine sandstrendene og det avslappende øy-livet som kommer til å senke skuldrene dine. Det populære spaet Læsø Kur byr på herlige behandlinger – og selv her har Læsø’s salt en finger med i spillet.

Share this page

Kart over Læsø

Slik kommer du deg til Læsø

Du kommer til Læsø med Læsøferja, som går fra Fredrikshavn på Nordjylland.

Ferja får 3-7 ganger om dagen, avhengig av sessong, og reisetiden er 90 minutter.

Les mer om Læsøferja og book bilett

Badehus Nordjylland

Vakre Nordjylland

En ferie i Nordjylland er preget av havet, som omgir regionen til alle kanter. Her kan du slappe av langs kysten, oppleve flott dansk natur eller besøke den lille "storbyen" Aalborg.