Begynn utforskningen av dansk arkitektur med disse ikoniske bygningene

Kunsten å designe: Det beste av dansk arkitektur

Det sies at hver bygning er som et språk; den har en fortelling som kan leses. Hvilke fortellinger som kommer til uttrykk i banebrytende og minneverdig arkitektur, og hvilken betydning hver bygning har, vil det alltid være ulike meninger om. Med den nylige åpningen av BLOX i København, og både 3daysofdesign og Den Danske Designfestivalen som finner sted i mai, finnes det ingen bedre tid å utforske de mest ikoniske og radikalt utformede bygningene i Danmark.

Tross alt har vi grunn til å være stolte.Dansk arkitektur er verdensberømt for sin perfekte infusjon av banebrytende design og praktisk funksjonalitet.

Nedenfor finner du noen av våre favoritter, inkludert berømte bygninger som Den Blå Planet og Danske Maritime Museum, sammen med klassisk moderne arkitektur som Arne Jacobsens Radisson Royal Blu Hotel.

Du kan bruke denne arkitekturguiden for å få et inntrykk av den danskmoderne arkitekturen, for å se på arbeidet til dyktige danske arkitekter, som Bjarke Ingels, Henning Larsen Architects og 3XN, eller for å sette sammen din egen tur til kjente bygninger som er verdt å se i Danmark.

Share this page

Danish architecture

Explore Denmark's Architectural Pearls

Take a trip through thousands of years of architectural history in Denmark. Here are the buildings you need to see.

Play Video

Bjarke Ingels' Favorite Architecture in Copenhagen

Watch this video to find out which of Copenhagen's architectural and cultural sights are the favourites of Starchitect, Bjarke Ingels.

Legoland i Danmark

LEGO - et dansk verdensmerke

LEGO har vært barns yndlingsleketøy over hele verden i flere generasjoner. Her får du historien bak den lille klossen med de mange mulighetene.

Georg Jensens Showrom

På designtur gjennom Danmark

Hvor finner jeg Danmarks designgate nummer en, og verdens første designerhotell? Finn frem til severdigheter og steder hvor du kan oppleve den ypperste innenfor dansk design.