Design København

På designtur gjennom Danmark

De fleste har støtt på dansk design på et eller annet tidspunkt, enten det dreier seg om Erik Magnussens Stelton-termokanne, Arne Jacobsens Myrestol eller Hans J. Wegners The Chair, som brått ble verdensberømt da den dukket opp i den første TV-duellen mellom Richard Nixon og John F. Kennedy i forkant av presidentvalget i 1961. Men hvor blir du kjent med de enkelte designerne og deres produkter? Denne mini-guiden viser veien til stedene og severdighetene hvor du kan oppleve det beste innen dansk design.

Georg Jensen

Danmarks designgate nummer en! 

Et opplagt sted å begynne sin designtur i Danmark er Bredgade i København. Her finner du blant annet de store auksjonshusene, med Bruun Rasmussen i spissen, og de mange antikvitetsbutikkene som bugner av danske møbelklassikere og sølvtøy fra Georg Jensen. I Bredegade 69 finner du dessuten Designmuseum Danmark (det tidligere Kunstindustrimuseet).

Designmuseum

Designmuseum Danmark

Under tittlen "Utopi og virkelighed" gjemmer Designmuseum Danmark en selvstendig utstilling av dansk møbeldesign fra det 20. århundre. Utstillingen tar utgangspunkt i museets egen samling, som er landets største. Enkelte lokaler er dedikert til de store navnene, som Kaare Klint, Poul Henningsen, Arne Jacobsen og Verner Panton, og museumskafeen, stilig innredet med møbler av Hans J. Wegner og Poul Kjærholm, er et perfekt sted for en kunstpause. Her serveres maten på Ursula Munch-Petersens berømte servise Ursula fra Royal Copenhagen. 

Share this page

Ja, vi elsker dansk design

Mote fra Baum und Pferdgarten, interiør fra Eva Solo og Stelton, og lyd fra Bang og Olufsen – vi nordmenn elsker dansk design.

Video: Shopping og design i København