LEGO

LEGO® – Verdens mest kjente leketøy

LEGO® er elsket av barn og voksne over hele verden, takket være sin geniale enkelhet og sine endeløse fantasifulle muligheter. I år 2000 ble LEGO prisgitt som "Århundrets Leke" både av Fortune Magazine i USA og the Association of British Toy Dealers. Her er noen av tingene du kanskje ikke visste om LEGO, verdens mest kjente leketøy.

LEGO

LEGO begynte med treklosser!

LEGO ble oppfunnet rundt 1930, da en dansk snekker fra Billund i Jylland slet med å livnære seg på å bygge hus. Han supplerte jobben som snekker med å lage treleker, og gjorde så stor suksess at han snart bare hadde tid til å lage byggeklossene i tre. Han kalte selskapet sitt LEGO, en miks av ordene "leke" og "god", det var det perfekte navnet for et passe enkelt leketøy. Slik ble altså LEGOen, som i dag er elsket over hele verden, født.

lego

Dagens LEGO

Snekkeren Ole Kirk Christiansen var en visjonær mann og var tidlig ute med å importere teknologi for å produsere sprøytestøp plast, noe som revolusjonerte produksjonen og satte kursen for LEGO for det neste århundre. Siden 1949 har LEGO blitt laget av plastikk, og utviklingen av de relativt enkle byggeklossene har gjort LEGO til en verdensledende leketøysbedrift.

Share this page

LEGO® House: Ny Attraksjon

Fra og med 28. september 2017 kan du besøke det helt nye opplevelses-senteret, LEGO® House. På LEGO House, LEGO-klossens hjem, kan du utforske din kreativitet i forskjellige fargerike soner. Se videoen over for en forsmak.

 

LEGO Opplevelser i Danmark

LEGO House og LEGOLAND Billund Resort ligger begge rett i nærheten av den internasjonale flyplassen i Billund i Jylland, og det er derfor lett å komme seg hit. Besøk LEGO House sin nettside og LEGOLANDs nettside for informasjon om inngang og hvordan du kommer deg dit.