Helårscamping i Danmark

Camping i Danmark forbindes ofte med sommer og sol, men en tredjedel av de danske campingplassene holder faktisk åpent året rundt.

Camping

Krav til utstyret

Hvis turen skal bli en suksess er det viktig at campingutstyret er i orden. Et lite, praktisk vinterfortelt, uten de store vindusflatene og med skrått tak, egner seg langt bedre enn et stort sommertelt som er mer sårbart for storm og snø.

Ordentlige, lange og solide, ikke skjøre, gummistropper er også et must hvis teltet skal klare en vinterstorm.

Varmeutstyret skal selvsagt også være i orden hvis turen skal bli en nytelse, og her har varmluft den fordelen at den minsker risikoen for at det dannes kondens.

Gassforsyningen stopper hvis det er frost og det ikke er ren propangass på flaskene. I Danmark fyller man alltid denne type gass på flaskene men det er ikke alltid tilfelle i andre land.

Ved frost skal man også være oppmerksom på vannforsyning og avløp som kan fryse til dersom rørene er utendørs. Hvis man vil unngå is i beholderen for brukt vann kan man tilsette litt sprit eller salt. Gjør man det samme i kjøkkenvaskens avløp kan man forhindre ispropper i avløpsrøret.

Camping

Redusert servicenivå

Du skal være oppmerksom på at servicenivået på campingplassene på vinterstid ofte ikke er det samme som du møter i sommerperiodene. Det kan også hende at ikke alle fasilitetene er tilgjengelige.

Bemerk at reservasjon er nødvendig i perioden 1. november til 31. mars på flere av de campingplassene som har vinteråpent.

Finn en campingplass i Danmark

Share this page

Dra på campingferie i Danmark

Camping i Danmark er nærhed, hygge og komfort - som oftest pakket ind i fredelige, naturskønne omgivelser.