Vikinge marked

Kunst, kultur og historie på Vestsjælland

Kunstnerenes favoritt

Det spesielle lyset i Odsherred har alltid tiltrukket mange kunstnere, og det er derfor mange gallerier og utstillinger i området. Den kjente maleren Sigurd Swane var også glad i Odsherred, og oppførte Malergården ved Plejerup for seg selv og familien. Kunstnerhjemmet hans er i dag inrettet som museum, og er definitivt verdt et besøk.

Historisk kunst

Høyt over Isefjorden ligger Anneberg Samlingene, som er Nordeuropas største samling av glass fra oldtiden til i dag. På Vestsjællands Kunstmuseum i Sorø finner du også en historisk samling av dansk kunst fra 1700-tallet til i dag.

Vikingtiden i Vestsjælland

Historien er synlig overalt i Vestsjælland. I Åmosen er det gjort mange funn fra Steinalderen, og i Trundholm Mose ble en enestående Solvogn fra Bronsealderen funnet. Vikingene har også satt sitt preg på Vestsjælland, blant annet rundt Isefjorden og ved Trelleborg utenfor Slagelse, hvor du kan oppleve Danmarks best bevarte Vikingborg og en levende vikinglandsby.

Slott og herregårder

Det er også mange slott og herregårder i Vestsjælland. Flere av de større slottene er åpne for publikum, for eksempel Dragsholm ved Fårevejle. Her finner du en flott riddersal, spøkelser og en uhyggelig fangekjeller, hvor jarlen av Bothwell satt fanget i fem år.

Share this page