Julehygge i Danmark. Foto: Daniel Jensen

Julehygge i Danmark

Julen er uten tvil den tiden på året da det danske begrepet hygge virkelig kommer til sin rett. Så dersom du ønsker å komme i julestemning eller er på utkikk etter det perfekte stedet å feire jul, skal du reise til Danmark. Ta deg en tur i magiske Tivoli, gjør unna juleshopping på et av Danmarks mange julemarkeder, spis og drikk god mat, besøk et museum og kos deg gløgg i hjel.

 

Danmarks beste julemarkeder

Fra november og utover eksploderer Danmark med magiske julemarkeder, hvor du kan kose deg med varm gløgg og plukke med deg hyggelige små gaver til de hjemme. 

Foto: Kim Wyon

Praktisk juleinformasjon

Praktisk informasjon om jul og nyttår i Danmark, her finner du alt fra butikkenes åpningstider i julen til morsomme fakta om danskenes juletradisjoner. 

Foto: Nicolai Perjesi

Høysesong for hygge

Hygge har blitt trendy, og danskene er spesielt gode på å hygge seg. Vinteren er høysesong for kos, stearinlys, pledd og varme skjerf, men hva betyr egentlig ordet hygge?

Dansk julaften

Noen gang lurt på hvordan de feirer jul i Danmark? Julaften i Danmark feires ganske likt som i Norge, men det er allikevel noen forskjeller. 

Foto: Lasse Saling

Jul i Tivoli

Tivoli har åpnet for julesesongen! Kom i julestemning med Københavns mest spektakulære juledekorasjoner, magiske julelys og mange hyggelige juleboder. 

Nyttår tivoli

Feir nyttår i København

Har du lyst på en ordentlig fest med farger og fyrverkeri på nyttårsaften? København har mange restauranter og utesteder som inviterer til nyttårsfeiring, og det nye året kan også feires på Tivoli.