Det ukjente København

For deg som allerede er godt kjent med Danmarks attraksjoner og gjerne vil se noe nytt, er dette en fin samling med spennende opplevelser som mange kanskje enda ikke vet om.

Royal Library Garden

Storbyens små hemmelige oaser 

Det er flere hemmelige oaser i København som er godt egnet til et lite pusterom i hverdagen, eller kanskje en hyggelig piknik. Besøk for eksempel det Kongelige Biblioteks Have midt i byen bak Christiansborg Slott. Bak Designmuseum Danmark ligger flotte Grønnegaard, hvor man kan slappe av med en kopp kaffe fra museumscafeen. På Vesterbro kan du besøke Skytebanehaven som ligger godt gjemt innenfor en høy mur, og på Østerbro har du Classens Have, som ved første øyekast ligner mest på en privat have. Dersom turen går til Nørrebro, bør du absolutt legge veien forbi Assistens Kirkegaard hvor du kan nyte freden - og medbrakt lunsh - i selskap med blant annet H.C. Andersen og Søren Kirkegaard, som begge ligger begravet her.

Museer av en karakter

Hvis du vil se et par av Københavns mindre travle og tradisjonelle museer kan du besøke Medicinsk Museion i Bredgade, som skildrer medisinens ofte makabre historie. Og om du vil ha litt lettere underholdning kan du dra videre til Hvidovre og besøke Cirkusmuseet - Nordeuropas største sirkusmuseum.

Share this page

Nyhavn

Ja, vi elsker København!

København er ganske enkelt en utrolig hyggelig by uansett om du skal på parferie, familieferie, jentetur, guttetur eller jobbtur. Og det beste av alt; du rekker mye på kort tid.