På fottur i Danmark

Fotturer er en deilig form for mosjon, der både barn, unge og voksne kan være med. Danmark er et perfekt land for turer til fots, med mye og svært tilgjengelig natur, og alltid mange spise-og overnattingssteder i nærheten.

Hærvejen

Vandreruter i Danmark

Det er utallige muligheter for fottturer i Danmark, hvor de fleste naturområder er fritt tilgjengelige og åpne for offentligheten. Det er aldri langt til neste overnattings -  eller spisested, og skiltingen er god, hvilket gjør det lett å finne frem. Med et bra kart kan du helt fint planlegge din egen tur, eller du kan benytte deg av de mange merkede rutene, som ofte går til noen av landets vakreste naturområder. De fleste merkede rutene kan benyttes året rundt, men noen stier kan til tider stå under vann. Mangler du inspirasjon til en fottur i et bestemt område kan du alltids kontakte det lokale turistkontor, som gjerne gir deg gode tips.  

Det finnes dessverre ikke en samlet oversikt over alle merkede ruter og stier i Danmark, men via forskjellige hjemmesider kan man få et meget godt overblikk (se nedenfor).  

Share this page

Relevante links

Overnatt i trær, Danmark

Aktiv ferie i naturen

Er du eller familien på jakt etter et adrenalinkick eller en naturopplevelse litt utenfor det vanlige, så finner du helt sikkert noen gode tips i denne listen