Aalborg - Europas lykkeligste by

Aalborg har gjennomgått en magisk transformasjon de siste 10 årene, og har utviklet seg til en yrende storby. Her opplever du blant annet annet spennende shopping, utrolige matopplevelser, kunst og kultur. Rett utenfor byen kan du også finne ditt eget sommerparadis, hvor du kan slappe av og nyte late sommerdager i flott natur.

Musikkens Hus Aalborg

Storbyen Aalborg

Aalborg har forandret seg fra en rå industriby til en moderne kulturell perle. Byens stolthet ble i 2016 gjenspeilet i Europakommisjonens kåring av Aalborg som Europas lykkeligste by foran andre storbyer som København, Reykjavik og Zurich. Det er også god grunn til å være lykkelig i Aalborg, både som innbygger og turist.

Fra Limfjordbroen er det en utrolig utsikt over det internasjonalt anerkjente Utzon Center og Musikkens Hus. Begge er viktige kulturinstitusjoner i Nordjylland og symboler på forvandlingen Aalborg har gått gjennom. Ja, selv gode gamle H.C. Andersen ville nok ikke i sin villeste fantasi kunne beskrevet byens utrolige utvikling. Hvilke andre steder finner man studentboliger ved havnefronten rett ved siden av penthouse-leiligheter i millionklassen?  

Aalborg er en liten by med store ambisjoner. Du har fantastiske shoppingmuligheter med trendy merker i gågadene Algade og Bispegade, unike butikker i sidegatene og kjøpesentrene Salling og Friis for innendørs shopping på regnværsdager.

Mat nordjylland

Kulturelle og gastronomiske opplevelser

På den gastronomiske siden er byen ikke overraskende også i en rivende utvikling.  Nivået er skyhøyt, med flere friere til en kommende Michelin-stjerne. Her finner du blant annet nyåpnede Tabu, Mortens kro og Buhlmann, og steder som Fusion, Applaus og det nye Nam. Man kan alltid starte en ettermiddag ute med Aalborg Beerwalk, som fører gjestene rundt til 6 forskjellige steder som alle skjenker god spesial øl, blant annet mikrobryggeriet Søgaards Bryghus.

Kulturelt beriker Aalborg sine gjester på mange fronter. Kunsten - Museum of Modern Art - i Aalborg rommer normalt en fast samling av dansk og utenlandsk kunst fra 1900 til i dag. Det gamle kraftverket i sentrum, Nordkraft, er i dag et kultursenter for mange spennende aktiviteter og alltid et besøk verdt. Rundt omkring i byen finner man noe av den kuleste streetart i Danmark, spennende artister på byens konserthus, og i mai måned man man også oppleve Nord-Europas største folkelige karneval. Her er det fult av glade mennesker, som alltid forlater byen med et smil om munnen.

Strand ved Aalborg

Naturopplevelser for hele familien

Ikke langt fra livlige Aalborg finner man et pustehull ute ved kysten. Naturskjønne opplevelser og en overflod av aktiviteter for barna gjør Aalborg kyst til en opplagt feriedestinasjon for en avslappende ferie i Danmark.

Forestill deg vind i håret. Lyden av bølgebrus og glade barn i vannkanten. Den røde solen som forsvinner bak horisonten. Hverdagens bekymringer er parkert, og du kan fokusere på deg og dine.

Det er det mange drømmer om når de hvert år setter seg på flyet til Sør-Europa, men man trenger faktisk ikke reise så langt.

Aalborg kyst er et av få steder i Danmark som appellerer til alle typer ferierende. Avvekslingen mellom total ro og storbyens summing. Man kjeder seg aldri ved Aalborg kyst, med mindre det er selve formålet med ferien. I så fall har du også havnet på rett sted, spesielt om du like lange turer langs stranden mens du lar tankene flyte og kroppen finne roen.

Kontrastene er store i kystområdet med barnevennlige strender, hyggelige sommerhus, naturskjønne omgivelser, havnebyer, vannaktiviteter, elg og ørn i Lille Vildmose. Derfra ligger også storbyen Aalborg, Fårup sommerland og Skagen innenfor kort avstand. 

 

Sjekk ut flere storbyaktiviteter og kystopplevelser i og rundt Aalborg.

 

Share this page