Gå til innhold

Høstferie ved havet i Nordjylland

I Nordjylland finner du alt du trenger for en ekte drømmeferie. Kombiner unike opplevelser i vakker høstnatur med sjarmerende kystbyer. La oss ta deg med til Nordjyllands stemningsfulle høstnatur, idylliske hoteller og lokale delikatesser.

Kystnatur og nostalgisk høstidyll  

Høstferie i Nordjylland byr på opplevelser du aldri glemmer! På denne årstiden hersker det en helt spesiell stemning her oppe i Danmarks nordligste region. Kystnaturen eksploderer i vakre høstfarger, og de langstrakte hvite strendene er perfekte for en romantisk gåtur - eller en tur på hesteryggen. De barske kan til og med kaste seg i havet for en frisk høstdukkert! Her finner du også Danmarks mest sjarmerende kyst- og badebyer, hvor du kan nyte en avslappende og koselig stemning utenfor sesongen. Eller hvorfor ikke senke skuldrene med et deilig opphold i et av de mange flotte sommerhusene i Nordjylland? Og ikke la navnet stoppe deg, de er like koselige (og ennå rimeligere) om høsten. Få ting er jo bedre enn å nyte kjølige høstkvelder foran en sprakende peis, eller under et teppe på verandaen - under en funklende stjernehimmel og til lyden av høsthavets dønninger. Et besøk i den vakre kystbyen Skagen er også et must! Om høsten gir nemlig kombinasjonen av himmel og hav en helt unik stemning, og det spesielle lyset som har inspirer kunstnere i århundrer, kommer virkelig til sin rett. Hvis du er interessert i kunst og kunsthåndtverk er dessuten dette stedet for deg.

Stenbjerg landingsplads

Bilde:VisitNordjylland

Du kan også nyte stemningsfulle høstdager i de andre kjente og kjære nordjysk ferieperlene, som idylliske Sæby eller den sjarmerende gamle fiskerbyen, Hals. I koselige Øster Hurup finner du dessuten strand så langt øyet rekker, og også Blokhus og Løkken lokker med vakker kystnatur. Om sommeren syder det av liv her, men om høsten senker det seg en helt egen ro - og man kan utforske de koselige gatene og spennende museene i fred og fordragelighet. Og når mørket senker seg er det nok av koselige restauranter å kose seg på. Få ting er dessuten hyggeligere enn en lang spassertur langs stranden, hvor dere kan nyte synet av den røde og gule kystnatur, samt den uendelige horisonten. Folk har i generasjoner reist til Nordjylland for å oppleve nærheten til havet, kystbyenes helt spesielle stemning, rike kulturliv og unike høststemning. Nordjylland er i det hele tatt den perfekte destinasjon for deg som ønsker å kombinere avslappende dager i en idyllisk kystby eller et koselig sommerhus, med en aktiv ferie omgitt av fargesprakende høstnatur. Og apropos sistnevnte: Sjekk også ut våre tips til alle de fantastiske naturopplevelsene som Nordjylland har å by på. Les om alt du kan oppleve på friluftsferie i Rebild, Lille Vildmose, Mariager Fjord og alle de andre fantastiske naturdestinasjonene i Nordjylland her

Skallerup Seaside Resort

Bilde:VisitNordjylland

Høsthygge i feriehus 

Nordjylland er kjent for sine romantisk badehoteller og koselige sommerhus. Her kan du få en velfortjent pause fra hverdagen, og nyte livet omgitt av hav, himmel og fargesprakende kystnatur. Og få ting kurerer stress så effektivt som et avslappende opphold i et av Nordjyllands mange sommerhus. Her kan dere nyte den vakre naturen, den klare høstluften - og ikke minst, hverandre - i et flott og fullt utrustet feriebolig. Og ikke la navnet "sommerhus" narre deg - det er rett og slett dansk for "hytte", og disse flotte ferieboligene er perfekte for deg som ønsker en avslappende og koselig høstferie med kjæresten eller vennegjengen. Gå turer langs de vakre strendene, eller plukk sopp i de omkringliggende skogene. Og når høstmørket kommer snikende, kan dere lage et deilig måltid på nordjyske råvarer og nyte det foran en knitrene peis. Kan det bli bedre? Nei, det tenkte vi nok...

Les mer om høstferie i sommerhus

Bilde:VisitNordjylland

Smaken av Nordjylland 

I tillegg til å lokke med vakker natur og idylliske kystbyer, har Nordjylland også masse å tilby alle som er glad i god mat. Her kan du nemlig nyte dansk mat laget på lokale råvarer og framstilt med kunnskap og kjærlighet til alt den nordjyske naturen har å by på. I de mange sjarmerende kystbyene i Nordjylland kan du nyte kortreist gastro med utgangspunkt i den nordjyske natur og delikatesser fra havet. Smak på ferskfanget fisk langs Vestkysten, og besøk Nordjyllands egen "muslingby" - nemlig den sjarmerende, gamle fiskerlandsbyen Løgstør. Her kan du både plukke dine egne muslinger og østers rett fra Limfjorden, eller få dem servert på en av byens mange koselige restauranter, hvor fisk og sjømat naturligvis er i sentrum. Hvis du er glad i østers er dessuten et besøk på den naturskjønne øyen, Mors, et must. Øyen er viden kjent for sin lekre sjømat, og på øyas restauranter kan du nyte friske østers rett fra havet. Et annet sted hvor du kan få smaksopplevelser utenom det vanlige, er i Jammerbugten. Her inviterer de nemlig til Bæredygtighedsfestival - en festival som har natur, lokale matopplevelser - og ja, selvfølgelig bærekraft - i fokus. 

Limfjordøsters Mors

Bilde:VisitNordjylland

Lokale smaksopplevelser setter preg på flere av restaurantene i Nordjylland, og du kan også få tak i høstens grøder og nordjyske spesialiteter i de mange koselige gårds- og fiskebutikkene i Nordjylland. Hva med å plukke med deg favorittingrediensene dine og tilbered et gourmetmåltid hjemme i sommerhuset? Eller kanskje skjemme bort smaksløkkene dine på en av Nordjyllands gourmetrestauranter? Du bør i alle fall ikke gå glipp av de mange lokale delikatessene som Nordjylland har å by på. På den vakre øyen Læsø i Kattegat kan du for eksempel spise jomfruhummer rett fra havet. Gjerne krydret med det aromatiske og lokalproduserte Læsø-salt. Eller hva med nyplukket sopp fra en av de mange flotte skogsområdene? Du kan få flere tips til de beste soppstedene i Nordjylland her

Skjem også bort smaksløkkene dine med nyrøket fisk fra et av de mange små røkeriene i Nordjylland. Og listen over lokale smaksopplevelser stopper ikke der. For vi holdt jo på å glemme desserten! I Nordjylland kan du nemlig velge og vrake blant alskens lekre, lokale søtsaker - fra prisvinnende is, kanskje Danmarks beste fløteboller og og alskens andre lekkerier. Hvis du er glad i mat er Nordjyllands hovedstad, Aalborg, også et sted for deg. Her finner du nemlig alt fra street food med mat fra hele verden, koselige kaféer og gourmet i særklasse. Unn deg selv et besøk på en av de mange flotte restaurantene som Aalborg har å by på.

Les mer om lokal gastronomi og de beste restaurantene i Nordjylland her.  

Skagen Kunstmuseum i Nordjylland

Bilde:© Skagens Kunstmuseer

Nordjyllands blomstrende kulturliv

Nordjylland er et hot spot for kunst- og kulturinteresserte. Spesielt Skagen har en lang og unik historie når det kommer til kunst, og flere kjente malere valfartet fra hele Skandinavia til det nordligste Danmark for å fange det unike lyset. Det fantastiske samspillet mellom himmel og hav, og det idylliske livet i de små fiskerlandsbyene har gitt inspirasjon til mange kjente kunstnere, blant annet den kjente norske maleren, Fritz Thaulow, som var en del av den gruppe kunstnere som utgjorde den såkaldte Skagensgruppen. Og arven etter Skagensmalerne lever videre på det fantastiske Skagens Museum. Hvis du besøker Skagen i høst kan du dessuten være med på Skagen Efterårsfestival, som går av stabelen 16. til 17. oktober. Det blir en stemningsfull opplevelse med fantastiske konserter, vidunderlig mat og ekte dansk høsthygge. Men listen over fantastiske kunstopplevelser i Nordjylland stopper ikke der. Den nordjyske kunstscene byr nemlig også på kunsthåndtverk i særklasse - ofte inspirert av den vakre kystnaturen. I Lønstrup kan du for eksempel besøke flere verksteder hvor lokale kunstnere framstiller og selger unik glasskunst og keramikk, og flere keramikkverksteder i Nordjylland tilbyr spennende kurser i høst. 

Utzon Center

Bilde:Bang Clemme Film & Openhouse

Storbyliv og småbyhygge i sjarmerende Aalborg 

Nordjyllands sjarmerende hovedstad heter Aalborg, og er en herlig kombi av pulserende storby og idyllisk småby. Hvorfor ikke kombinere naturopplevelser og sommerhusferie med et koselig høstbesøk i den nordjyske hovedstaden? Her kan du oppleve den avslappede og gjestfrie stemningen som Aalborg er så kjent for, se kunst i særklasse på Utzon og Kunsten, beundre byens mange street art-verkene, kikke på moderne arkitektur i verdensklasse langs Havnefronten, gå på oppdagelsesferd på brosteinsbelagte gater i Aalborgs gamleby, shoppe dansk design (og Nordjyllands beste flødeboller), og bare nyte høststemningen i Nordjyllands hyggelige hovedstad. 

Les mer alle opplevelsene som venter på deg i Aalborg her.

barn på surfebrett i vannet i nordsjælland, Danmark
Familieferie i Nordjylland
Bramslev Bakker, Mariager Fjord, Northjutland
Aktiv ferie i Nordjylland

Share your wonders: