Gå til innhold

Nyt bylivet i hyggelige Aarhus

Foto: Robin Skjoldborg

Aarhus er en koselig storby med en spennende matscene, nærhet til naturen og kulturelle opplevelser i verdensklasse. Og med SAS sin direkterute fra Oslo til Aarhus, så er veien til Aarhus har aldri vært kortere.

Bilde:Dennis Borup Jakobsen

Se, opplev og smak på Aarhus

Vel fremme i Aarhus er første punkt på lista å sjekke inn på et av byens flotte hoteller. Deretter er tiden inne for lunsj på en av de mange koselige kaféene og fantastiske restaurantene i Aarhus. Sjekk også ut byens flotte matmarkeder, for eksempel Aarhus Central Food Market, hvor dere kan nyte lekre delikatesser i uformelle omgivelser. I en enorm garasje ved Rutebilstasjonen ligger dessuten Aarhus Street Food - med matboder med smaksopplevelser fra hele verden. I gåavstand fra det hyggelige sentrum ligger Den Gamle By, et levende museum med bydeler fra forskjellige tiår helt tilbake til 1800-tallet. Her har gatene både historiske butikker, leiligheter, bakgårder og "innbyggere", som blant annet drifter trivelige kafeer hvor dere kan kose dere med en kaffekopp eller dagens første is.

Mad i Aarhus

Bilde:Raisfoto

Hopp deretter på en bysykkel og sett kursen mot det idylliske Latinerkvarteret, hvor små design butikker og koselige kaféer ligger som perler på en snor langs de brosteinsbelagte, gamle gatene. Aarhus' nye distrikt, Aarhus Ø, er i aller høyeste grad også verdt et besøk. Området ligger nede ved vannet og er et arkitektoniske mesterverk, med høydepunkt som Havnebadet og Isbjerget. I i tillegg kan nyte den vakre utsikten over Århusbukten. Avslutt turen med en is på DOKK1, byens moderne bibliotek og kulturhus, og slå av en prat med en lokal aarhusianer.

Nyt bylivet i Smilets By

Latinerkvateret, med sine små forretninger og hyggelige kafeer, er stedet å være hvis du vil shoppe dansk design, mote og kunsthåndtverk. Eller bare nyte deilig mat, idyllisk historisk arkitektur og den hyggelige stemningen som Aarhus er så kjent for (den kalles ikke Smilets By for ingenting). Du kan også utforsk de siste trendene innen dansk og internasjonalt design i de flotte kjøpesenterne Bruuns GalleriMagasin og Salling

Salling Rooftop in Aarhus

Bilde:Photopop - VisitAarhus

På den urbane takterrassen Salling ROOFTOP kan lunsjen nytes med en storslått panoramautsikt over Aarhus. Spis en god middag på en av byens spennende restauranter, gå en koselig tur langs den fine Å’en som renner gjennom byen eller på oppdagelsesferd i det trendy området Fredriksbjerg. Avslutt kvelden i Nordens største musikkhus, Musikhuset Aarhus, hvor dere kan oppleve inspirerende kulturopplevelser.

Les mer om alt dere kan oppleve i Aarhus her

Kulturopplevelser i Aarhus

Aarhus er en pulserende kulturby i konstant utvikling. Her finner dere mesterlig, moderne arkitektur side ved side med vakre historiske byggverk. Den jyske hovedstaden er også hjemby for det verdenskjente kunstmuseet Aaros. Det er Skandinavias mest besøkte kunstmuseum, med den ikoniske Your Rainbow Panorama på toppen. Og det er virkelig verdt et besøk. Gå på oppdagelsesferd i den storslagne museumsbygningen, og nyt utstillinger fra kjente danske og internasjonale kunstnere.

Bilde:Moesgaard Museum

I naturskjønne omgivelser 7 km sør for Aarhus ligger et annet fantastisk museum. På Moesgaard Museum blir fortiden brakt til live gjennom imponerende utstillinger fra old- og vikingtiden, og museet er et av verdens mest energieffektive museum bygget med fokus på bærekraft. Her kan man nyte en smakfull lunsj i museets kafè, før man tar den nydelige turen gjennom skogen tilbake til sentrum for å oppleve flere av de spennende kulturtilbud som Aarhus har å by på. 

Oppdag Aarhus spennende kulturscene her

Finn inspirasjon til ferien i Aarhus

Opplevelsene venter på deg i Aarhus

Aarhus er en by full av spennende opplevelser. Den hyggelige byen ligger dessuten midt i smørøyet hva natur angår, så sjekk også ut alt du kan oppleve i Aarhusregionen.

Infinite Bridge, Aarhus

Utforsk Aarhus

Bilde: © Johan Gjøde. Foto: Dennis Borup Jakobsen

Share your wonders: