VisitDenmark
Skagen, Skagen By og Egnsmuseum

Oppdag magiske Skagen

Reis til toppen av Danmark og opplev idylliske Skagen. Den gamle fiskebyen er selve bildet på dansk hygge og inviterer til en ferie som er både inspirerende og avslappende. Nyt det gode liv, det vakre lyset og besøk odden der to hav møtes. Her er vår guide til Skagen!

Fantastiske turmuligheter

Toppen av Danmark har i generasjoner vært ett favoritt sted å reise, med sin karakteristiske natur og brede sandstrender, kan man virkelig koble av å nyte den friske luften og saltsmaken på leppene. Skagen har flere fantastiske strender som imponerer med sin vidde og sine vakre sanddyner som er perfekte for en lang gåtur, med en piknikkurv i armen eller nyte roen med en god bok.

De to kystene gir helt forskjellige opplevelser og stemninger, og inne i landet er det frodige skoger, sildrende bekker og ett rikt landbruk. Toppen av Danmark byr på fine sykkelruter, vandrestier og lokale smaksopplevelser. Når dagen er slutt kan du trekke deg tilbake og nyte roen på ett av de helt autentiske badehotellene.

Skagen strand, Denmark
Skagen strand

Grenen – odden der to hav møtes

Rett nord for Skagen ligger Grenen, som er odden hvor Skagerak og Kattegat møtes. Et naturfenomen man bare kan oppleve noen få steder i verden. Kraften i dette møtet er så sterk at det faktisk er forbudt å bade ved Grenen. Det er allikevel tillatt å dyppe tærne i det grunne vannet, og stå med en fot i hvert hav. Det finnes faktisk også noen som svømmer rundt grenen. De søte selene er så vant med mennesker at de ikke har noe imot å hvile seg på stranden blant de mange besøkende. 

Ørkenvandring ved Råbjerg Mile

En sanddyne du kanskje ikke burde hvile alt for lenge på er Nord-Europas største vandrende sanddyne, Råbjerg Mile. Råbjerg Mile består av 3,5 millioner kubikkmeter fin sand, og flytter seg rundt 15-20 meter hvert år. En perfekt utflukt for hele familien. 

Skagenmalerne og det magiske lyset

Toppen av Danmark har en lang tradisjon for å tiltrekke seg malere, skulptører og ulike håndverkere som arbeider med vidt forskjellige materialer som rav, stein, glass, keramikk, lerret og pensel. Du finner mange gallerier i hele området og flere kunstmuseer med kjente kunstnere.

Når du besøker Skagen kommer du til å merke hvilken innflytelse kunstnerne har hatt på byen. Allerede på 1800-tallet var Skagen en populær feriedestinasjon for poeter, forfattere og kunstnere. Kunstnerne går under navnet Skagenmalerne, og du kan i dag se malerier av berømte kunstnere som Anna og Michael Ancher, P.S. Krøyer, Holger Drachmann og mange andre på Skagen Museum. Det som fremfor alt trakk kunstnerne til området var Skagens spesielle lys. I september får lyset en magisk blåtone i skumringen som får det til å se ut som om himmelen og havet smelter sammen. Dette fenomenet feires under festivalen "Blå September". 

En liten time sørvest for Skagen ligger byen i Danmark med høyeste konsentrasjon av håndverkere; Lønstrup, også kalt kunstbyen. Blant annet danner byen rammen for keramikkverksteder, smykkeverksteder, steinere, gallerier og tekstil. De mange åpne verkstedene gir en unik mulighet til å komme nær kunst mens den er i produksjon.

Musslor

Deilig sjømat

Skagen er kjent for fantastisk fisk- og sjømat, og mange dyktige kokker konkurrerer om hvem som kan lage den beste retten. Den lokale fisken serveres ofte på fantasifulle og velsmakende måter, og mange av de koselige restaurantene har også danske klassikere som "stjerneskudd" (rødspette, ferske reker, asparges og kaviar), i tillegg til utmerkede smørbrød. 

Hotell og overnatting i Skagen

Den som er interessert i en opplevelse utenom det vanlig bør booke et opphold på et klassisk dansk badehotell. I Skagen finner du 5-stjerners Ruths Hotel som ligger midt blant de ikoniske gule husene i sentrum, og i tillegg til rustikk sjarm har både spa-avdeling og førsteklasses mat. Like klassiske Brøndums Hotel er kjent som stedet hvor Skagenmalerne møttes, og hotellet har alltid hatt en nær kobling til Skagens Museum. Brøndums byr på fantastiske omgivelser og høy kvalitet på både mat og vin. Skagen kan også by på et stort utvalg av andre overnattingsformer, som vandrerhjem, mindre hoteller, sommerhus og camping.

Skagen, Ruths Hotel
Ruths Hotel

Hotell och övernattning i Skagen

Intresserad av en hotellupplevelse utöver det vanliga? Då bör du boka en vistelse på ett klassiskt danskt badhotell. Femstjärniga Ruths Hotel som ligger vackert bland de ikoniska gula husen i centrum har en rustik charm, eget spa och förstklassig gastronomi. Lika klassiska Brøndums Hotel är känt som den plats där Skagenmålarna brukade träffas. Brøndums bjuder på vackra miljöer och hög kvalitet på både övernattning, mat och vin. Det finns så klart även andra övernattningsalternativ, från vandrarhem till hotell, sommarstugor och camping.

Kart

Åpne i Google Maps
Adresse

Trindelvej

9990

Koordinater

Lengdegrad: 10.582255

Breddegrad: 57.724921

Mer intressant läsning!

Grenen - hvor to have mødes
Grenen - hvor to have mødes
Den Tilsandede Kirke
Den Tilsandede Kirke
Skagens Museum
Skagens Museum
Råbjerg Mile
Råbjerg Mile
Rubjerg Knude
Rubjerg Knude