Kids on Løkken Beach

Familieferie i Nordjylland

Foto: Niclas Jessen

Nordjylland er som skapt for barnefamilier! Her kan dere oppleve alt fra is-spising på stranden og gøyale badeland, til ville dyr og attraksjoner som kiler i magen. Vi guider dere til Nordjyllands beste familieattraksjoner og tipser om barnevennlige strender. 

Drømmedager på stranden

Drømmer du om endeløse sandstrender, familiekos i solen og masse morro for hele familien? Så er familieferie i Nordjylland tingen for deg. Danmarks nordligste region er som skapt for strandferie og badeliv. Og hvorfor ikke kombinere badeliv med spennende opplevelser i de idylliske badebyene Skagen, Løkken, Blokhus, Øster Hurup, eller de sjarmerende gamle fiskerlandsbyene Hals og Hou? Hver badeby har egen lekre sanstrand med gode muligheter for å surfe, leke i sanddynene og spise masse is.Og for små vannhunder er det massevis av muligheter for vannsport! Vindforholdene på de langstrakte, hvite strendene ved Nordsjøen er nemlig helt perfekte til vannsport - både for små og store. Spesielt kyststrekningen ved Thy er kjent som Cold Hawaii for sine mange flotte surfespots, blant annet den sjarmerende lille surfeperlen Klitmøller, hvor hele familien kan gå på surfeskole.

På østkysten i Kattegatts stille farvann finner du noen av de mest barnevennlige strender i Nordjylland med le og grunt, klart vann. Her dannes det ofte små øyer av sand langs strendene, og avhengig av tidevann og vind kan du være heldig og få en liten mini-øy helt for deg selv. For en mer eksotisk opplevelse kan dere ta turen til koselige Frederikshavn, der man om sommeren kan spasere under 100 tropiske palmer langs den flotte strandpromenaden. Også i den idylliske lille badebyen Sæby finnes det en strandpromenade, hvor dere både kan spise en deilig lunsj i solen og gå på skattejakt langs stranden. Husk også å smake på barnas sommerfavoritt: en ekte dansk fløteis med sjokobollle, krem og jordbærsaus. Nam, sier vi bare! Besøk også Jammerbugten, hvor du helt i sør finner Thorupstrand. Her kan dere blant annet utforske de gamle fiskebåtene på den flotte og langstrakte stranden.

Fartsfylte opplevelser i Nordjylland

Nordjylland har også en lang rekke spennende attraksjoner for hele familien, og mange flotte fornøyelsesparker å velge mellom. Ikke langt fra strendene i Blokhus og Løkken ligger for eksempel Fårup Sommerland. I denne populære fornøyelsespark får du garantert fart og morro for både små og store med mer enn 60 forskjellige fornøyelser, pluss Danmarks største oppvarmede Aquapark med masse morro for små og store. Og hvis dere gjerne vil oppleve fornøyelsesparken over flere dager, kan dere overnatte på det koselige Hotel Fårup, som ligger midt i hjertet av parken. 

Dykk ned i havets mystiske verden

Få nærkontakt med de mange underlige skapningene som lever under havets overflate i Nordeuropas største akvarium, Nordsøen Oceanarium i Hirtshals. Mest spennende er kanskje de 7 haiartene, men akvariet rommer også mer enn 6500 stimfisker. I utstillingen, Nordsjøens Jegere, kan små haventusiaster bli med på eventyr gjennom Nordsjøens matkjede og bli kjent med alt fra de minste plankton til de største rovdyr. Dere får også sjansen til å være med når de lekne selene skal mates og følge livet under vann i en 12 meter lang undervannstunnel. Bli også med på leting etter rav, krabbefangst og testing av vindsimulatoren!

Ville opplevelser i sjarmerende Aalborg 

Et besøk i Aalborg Zoo er et must når du er på ferie med barn i Nordjylland. Her bor det mer enn 140 forskjellige dyrearter. Bli sjarmert av morsomme sjimpanser og lær elegante afrikanske elefanter å kjenne. En vandring gjenom dyreparken er som en reise jorden rundt, med populære barnefavoritter som asiatiske løver, sumatratigre og søte isbjørner. I tillegg til å møte alle mulige gøyale og ville dyr fra vår tid, kan dere også få sjansen til å hilse på noen av urtidens giganter. Dyreparken har nemlig en helt unik dinosaurutstilling hvor du kan se noen av de utrolig virkelighetstro kjempeøglene. Mens dere er i Aalborg bør dere også ta turen innom alle de fantastiske museene som finnes i Nordjyllands hovedstad. Både Kunsten og Utzon Center byr på spennende kunst- og kulturopplevelser i barnehøyde. Og glem ikke å smake på Nordjyllands beste flødeboller mens dere er der.

Les mer om alt du kan oppleve i Aalborg

Eventyr i naturen

Nordjylland er kjent for sin vakre - og til tider ville - natur. Her er det i alle fall nok av spennende ting å utforske for hele familien. Besøk det ikoniske Rubjerg Knude Fyr - som forrige høst ble flyttet lenger inn på land - PÅ RULLESKØYTER! Eller stå med ett bein i hvert hav på Danmarks nordligeste punkt, Grenen, hvor Skagerrak og Kattegatt møtes. Ved Grenen kan man til også få sjansen til å møte søte seler som slapper av i sanden. Og hvis dere vil se ennå flere, kan dere sette seil på selsafari til blant annet øyene Livø og Mors i Limfjorden. Den vakre Limfjorden snor seg gjennom Nordjylland, fra Vesterhavet i vest til Kattegat i øst. Langs hele fjorden ligger barnevennlige strender, hyggelige havner og maritime småbyer. På øyen Læsø i Kattegat kan barna dessuten være med når det kjente Læsø-saltet skal sydes på tradisjonelt vis. I Himmerland finner dere også mange spennende attraksjoner for hele familien. På det maritime Limfjordsmuseum kan dere blant annet lære å seile, og på det spennende Stenaldercenter Ertebølle kan du prøve livet som steinaldermenneske for en dag.

I Nordjylland finner dere også Danmarks største fredede naturområde. I Lille Vildmose kan små og store naturentusiaster boltre seg i den unike naturen, og kanskje hilse på noen av de dyrene som bor her i Danmarks villeste naturpark. Både rev, kronhjort, ørn og elg holder nemlig til her. De modige kan dessuten leke på røvernes gamle territorie, Røverknolden i Rebild, hvor det i dag ligger mange flotte utendørs lekeplasser, gå på flaggermusjakt under jorden, eller hilse på heksen som bor nede i Thingbæk kalkgruver. I naturparadiset Rebild står også opplevelsene i kø. Vakre, lyngkledte heder, grønne skoger og idylliske skogsvann - perfekt til en forfriskende dukkert. Og blir dere tørste på turen kan dere bare slukke tørsten med det friskeste vann fra en av Rebilds mange naturlige kilder. Eller hva med en stemningsfull og eventyrlig kanotur på de mange innsjøene i området? I Nordjylland er det i alle fall nok av fantastiske naturopplevelser å velge mellom. 

Les mer om de mange natureventyr som venter i Nordjylland

Bo der det skjer  

Skallerup Seaside Resort byr på en unik kombinasjon av eventyr og avslapping. Finn roen i en av de koselige sommerhyttene ved sjøen og nyt noen herlige dager sammen med familien. I idrettshallen og på lekeplassen derimot, er det full fart med aktiviteter for både store og små, som crossfit, pilates og yoga. Det er også muligheter for å surfe og kjøre terrengsykkel. På bondegården kan barna mate og melke dyrene eller samle egg fra høner. Skallerup Seaside Resort har også et fantastisk innendørs badeland med grotter og rutsjebaner og et stort spaområde for de voksne, hvor det tilbys tempererte bad, et bredt utvalg behandlinger og varmtvannsbasseng med havutsikt. Et annet populært sted for deg som ønsker en aktiv familieferie i Nordjylland er Landal Rønbjerg Feriepark. Her kan dere nyte sommerferien med en lekkert og fullt utrustet feriehus rett ved stranden og med fantastisk beliggenhet på Himmerlands vestkyst, omgitt av Limfjordens nydelige natur. JesperhusNykøbing Mors inviterer også til koselige opplevelser for hele familien. Kombinasjonen overnattingssted og fornøyelsespark er perfekt når du reiser med småtroll. 

Utforsk Nordjylland

Full fart i Nordjylland

Ferieparadiset Nordjylland byr på masse utendørsmorro for barn.

Alt for familien i Nordjylland

Les om aktiviteter og severdigheter for barn i Nordjylland.

Bading og lek på stranden

Se de mange mulighetene for en herlig strandferie for hele familien i Nordjylland.