VisitDenmark
Höstmys på Nordjylland
Nordjylland

Familieferie i Nordjylland

Nordjylland er som skapt for barnefamilier! Her venter alt fra eventyrlige naturopplevelser og eksotiske dyr, til spennende museer og attraksjoner som kiler i magen. Vi guider dere til Nordjyllands beste familieattraksjoner og tipser dere om koselige høstaktiviteter for store og små. 

Surfergirl

Høsthygge på stranden

Strandliv hører slett ikke bare sommeren til! Du kan kanskje ikke bade (med mindre du er en skikkelig tøffing), men det er massevis av morsomme ting å gjøre på stranden (og i vannet) om høsten. Og Nordjylland er som skapt for en spennende familieferie til lands og til vanns. Når trærne skifter farge og gradestokken kryper litt nedover, kan nemlig Danmarks nordligste region friste med stemningsfulle opplevelser på vakre, langstrakte strender - perfekt for koselige gåturer, leting etter rav, skjell og fine steiner, krabbefiske og familiekos rundt bålet. Eller hva med et besøk i en av de idylliske kystbyene Skagen, Løkken, Blokhus, Øster Hurup, eller de sjarmerende gamle fiskerlandsbyene Hals og Hou? Det hersker en helt egen stemning i disse koselige småbyene om høsten, og det er det perfekte sted for dere som ønsker en uforglemmelig familieferie i vakre omgivelser. For små vannhunder er det dessuten massevis av muligheter for vannsport - også om høsten! Vindforholdene på de langstrakte, hvite strendene ved Nordsjøen er nemlig helt perfekte til vannsport, og med en varm våtdrakt på er det ikke noe problem å kaste seg ut i høst-havet. Spesielt kyststrekningen ved Thy er kjent som Cold Hawaii for sine mange flotte surfespots, blant annet den sjarmerende lille surfeperlen Klitmøller, hvor hele familien kan gå på surfeskole.

Throrup Strand

Langs Nordjyllands vakre østkyst venter også vakker natur og koselige småbyer. Gå på eventyr langs Kattegatts hvite sandstrender, og se hva slags skatter som havet har skyllet opp på stranden. Eller utforsk de mange koselige kystbyene på Østkysten, som sjarmerende Frederikshavn - som byr på både småbyhygge og museumsopplevelser for hele familien. Et besøk i den idylliske kystbyen Sæby er også et must når dere er på høstferie i Nordjylland. Den koselige byen, med sine sjarmerende gamle gater og historiske hus, er som skapt for høsthygge. Her kan små og store kose seg med deilig sjømat, gå på oppdagelsesferd på spennende museum, eller hva med et besøk på en ekte hjemsøkt herregård? Det går nemlig rykter om at det spøker på Sæbygård - et flott rennessanseslott rett utenfor byen. Og hva er vel mer passende når høstmørket kommer snikende, enn en skikkelig spøkelsesjakt? Foretrekker dere fantastisk natur framfor spøkerier, så bør dere ta turen til naturskjønne Jammerbugten. Helt i sør finner dere den kjente og kjære Thorupstrand. Om høsten skaper det unike lyset en helt spesiell atmosfære her oppe, og på den langstrakte stranden kan dere blant annet utforske de gamle fiskebåtene som ligger her.

Høst i Fårup Sommerland

Fartsfylte opplevelser i Nordjylland

Er dere klare for enhøstferie full av fart og spenning? Så er Nordjylland stedet! Her finner dere nemlig en lang rekke spennende attraksjoner for hele familien, og mange flotte fornøyelsesparker å velge mellom. Ikke langt fra strendene i Blokhus og Løkken ligger for eksempel Fårup Sommerland. I denne populære fornøyelsespark får du garantert fart og morro for både små og store med mer enn 60 forskjellige fornøyelser. Fra 10. til 18. oktober inviterer Fårup Sommerland også til Høstfest! Her kan dere oppleve fantastisk høststemning når parken pyntes opp med fargerike blader, flotte girlandere, høyballer og landbruksmaskiner. Og hvis dere gjerne vil oppleve fornøyelsesparken over flere dager, kan dere overnatte på det koselige Hotel Fårup, som ligger midt i hjertet av parken. Også i Jammerbugten er det duket for unike opplevelser i høst, når det arrangeres spennende høstfestival i Blohus for hele familien

Campaign NO Nordjylland Nordsøens Oceanarium

Dykk ned i havets mystiske verden

Få nærkontakt med de mange underlige skapningene som lever under havets overflate i Nordeuropas største akvarium, Nordsøen Oceanarium i Hirtshals. Mest spennende er kanskje de 7 haiartene, men akvariet rommer også mer enn 6500 stimfisker. I utstillingen, Nordsjøens Jegere, kan små haventusiaster bli med på eventyr gjennom Nordsjøens matkjede og bli kjent med alt fra de minste plankton til de største rovdyr. Dere får også sjansen til å være med når de lekne selene skal mates og følge livet under vann i en 12 meter lang undervannstunnel. Bli også med på leting etter rav, krabbefangst og testing av vindsimulatoren!

Campaign NO Nordjylland Aalborg Zoo

Ville opplevelser i sjarmerende Aalborg 

Et besøk i Aalborg Zoo er et must når du er på ferie med barn i Nordjylland. Her bor det mer enn 140 forskjellige dyrearter. Bli sjarmert av morsomme sjimpanser og lær elegante afrikanske elefanter å kjenne. En vandring gjenom dyreparken er som en reise jorden rundt, med populære barnefavoritter som asiatiske løver, sumatratigre og søte isbjørner. I tillegg til å møte alle mulige gøyale og ville dyr fra vår tid, kan dere også få sjansen til å hilse på noen av urtidens giganter. Fram til 18. oktober har dyreparken nemlig en helt unik dinosaurutstilling hvor du kan se noen av de utrolig virkelighetstro kjempeøglene. Mens dere er i Aalborg bør dere også ta turen innom alle de fantastiske museene som finnes i Nordjyllands hovedstad. Både Kunsten og Utzon Center byr på spennende kunst- og kulturopplevelser i barnehøyde. Og glem ikke å smake på Nordjyllands beste flødeboller mens dere er der.

Les mer om alt du kan oppleve i Aalborg

Efterår natur

Eventyr i naturen

Nordjylland er kjent for sin vakre - og til tider ville - natur. Her er det i alle fall nok av spennende ting å utforske for hele familien. Besøk det ikoniske Rubjerg Knude Fyr - som forrige høst ble flyttet lenger inn på land - PÅ RULLESKØYTER! Eller stå med ett bein i hvert hav på Danmarks nordligeste punkt, Grenen, hvor Skagerrak og Kattegatt møtes. Ved Grenen kan man til også få sjansen til å møte søte seler som slapper av i sanden. Og hvis dere vil se ennå flere, kan dere sette seil på selsafari til blant annet øyene Livø og Mors i Limfjorden. Den vakre Limfjorden snor seg gjennom Nordjylland, fra Vesterhavet i vest til Kattegat i øst. Langs hele fjorden finner dere unik kystnatur, hyggelige havner og maritime småbyer. På øyen Læsø i Kattegat kan barna dessuten være med når det kjente Læsø-saltet skal sydes på tradisjonelt vis. I Himmerland finner dere også mange spennende attraksjoner for hele familien. På det maritime Limfjordsmuseum kan dere hver helg i perioden 5. september til 18. oktober blant annet lære å seile, og hvis dere er klar for en (u)hyggelig høstopplevelse kan dere den 15. oktober bli med på en skummel Halloween-togtur med Veteranjernbanen i Mariager

Rebild Bakker

I Nordjylland finner dere også Danmarks største fredede naturområde. I Lille Vildmose kan små og store naturentusiaster boltre seg i den vakre høstnaturen, og kanskje hilse på noen av de dyrene som bor her i Danmarks villeste naturpark. Både rev, kronhjort, ørn og elg holder nemlig til her. De modige kan dessuten leke på røvernes gamle territorie, Røverknolden i Rebild, hvor det i dag ligger mange flotte utendørs lekeplasser, gå på flaggermusjakt under jorden, eller hilse på heksen som bor nede i Thingbæk kalkgruver. I naturparadiset Rebild står også opplevelsene i kø. Vakre lyngkledte heder, fargesprakende skoger og idylliske skogsvann - perfekt til en spennende skogstur, hvor dere om høsten også kan plukke både sopp og bær. Og blir dere tørste på turen kan dere bare slukke tørsten med det friskeste vann fra en av Rebilds mange naturlige kilder. Eller hva med en stemningsfull og eventyrlig kanotur på de mange innsjøene i området? I Nordjylland er det i alle fall nok av fantastiske naturopplevelser å velge mellom. 

Les mer om de mange natureventyr som venter i Nordjylland

Halloween i Jesperhus

Bo der det skjer  

Skallerup Seaside Resort byr på en unik kombinasjon av eventyr og avslapping. Finn roen i en av de koselige hyttene ved sjøen og nyt herlige høstdager sammen med familien. I idrettshallen og på lekeplassen derimot, er det full fart med aktiviteter for både store og små, som crossfit, pilates og yoga. Det er også muligheter for å surfe og kjøre terrengsykkel. På bondegården kan barna mate og melke dyrene eller samle egg fra høner. Skallerup Seaside Resort har også et fantastisk innendørs badeland med grotter og rutsjebaner og et stort spaområde for de voksne, hvor det tilbys tempererte bad, et bredt utvalg behandlinger og varmtvannsbasseng med havutsikt - noe som er ekstra stemningsfullt når høstvinden rusker utenfor. Et annet populært sted for deg som ønsker en aktiv familieferie i Nordjylland er Landal Rønbjerg Feriepark. Her kan dere nyte høstferien med en lekkert og fullt utrustet feriehus rett ved stranden. Beliggenheten på Himmerlands vestkyst er helt fantastisk - omgitt av Limfjordens nydelige natur og med massevis av spennende turmuligheter. JesperhusNykøbing Mors inviterer også til koselige høstopplevelser for hele familien. Kombinasjonen overnattingssted og fornøyelsespark er perfekt når du reiser med småtroll. 

Høstferie ved havet i Nordjylland
Nordjylland
Aktiv ferie i Nordjylland
Zwei Surferinnen auf SUPs in Klitmøller in "Cold Hawaii" im Thy Nationalpark in Nortjütland