Saltum Strand North Jutland

Familieferie i Nordjylland

Foto: Niclas Jessen

Nordjylland er som skapt for barnefamilier, og dere kan oppleve alt fra ville dyr og badeland til attraksjoner som kiler i magen. Vi guider dere til regionens fire største familieattraksjoner og tipser om barnevennlige strender, feriebyene man bør besøke og fine overnattingssteder.

Fartsfylt på Fårup Sommerland

Lokalisert like ved en av Danmarks beste strender, Blokhus, ligger Fårup Sommerland. En fornøyelsespark med mer enn 60 morsomme attraksjoner for både store og små, som flere år har blitt kåret til Europas beste. De litt eldre (og modigere) kan kaste seg med på Orkanen, som er Nordens eneste karusell som går både under og over vann, og i berg- og dalbanen Lynet kommer man opp i hele 80km/t på bare to sekunder.

2019 byr på store nyheter for de små, som i år kan cruise på motorsykkel i Motorbøllen eller suse av gårde blandt tretoppene i Nøddesvinget, som kjører både for- og baklengs. Et tips til dere som vil oppleve fornøyelsesparken over flere dager er å ta en overnatting på Hotel Fårup, i hjertet av parken. 

Morro for hele familien på Landal Rønbjerg Feriepark

Et annet overnattingstips er ferieparken Landal Rønbjerg Feriepark det perfekte stedet for en aktiv familieferie. Med fantastisk beliggenhet på Himmerlands vestkyst, omgitt av Limfjordens nydelige natur, blir man tildelt en feriebolig like ved stranden. Ferieparken byr på underholdning for både store og små, og huser både vann- og lekeland, en lekker velværeavdeling og et godt utstyrt treningssenter.

Landal Rønbjerg Feriepark har kort avstand til områdets mange attraksjonener og ligger tett på både Aalborg og Aarhus, hvor dere kan shoppe og oppleve ekte dansk storbyliv. Av aktiviteter på selve senteret kan vi blant annet nevne minigolf, fotballgolf, 3D-laserskyting, hoppepute, hinderløype og wakeboard.

Dyr fra hele verden i Aalborg Zoo

Aalborg Zoo finnes mer enn 140 forskjellige dyrearter. Bli sjarmert av morsomme sjimpanser og lær elegante afrikanske elefanter å kjenne. En vandring gjenom dyreparken er som en reise jorden rundt, med populære barnefavoritter som asiatiske løver og Sumatratiger, og de søte isbjørntvillingene i den Grønlandske fjord. På zoofari scenen kan dere se noen av dyrene opptre, og hver dag kan man bli med på foring av ulike dyr.

Alltid vært fasinert av dinosaurer? Nå har du mulighet til å stå ansikt til ansikt med en! Eller rettere sagt, med 18 dinosaurer i virkelig størrelse som er plassert rundt i parken. Den største er hele 17 meter lang, og vil definitivt gjøre inntrykk. Dinosaurutstillingen er ny av året og pågår frem til 20. oktober 2019. 

Et hav av opplevelser i Nordeuropas største akvarium

På Nordsøen Oceanarium i Hirtshals kan dere komme nær alt som lever under vannoverflaten. Mest spennende er kanskje de syv haiartene, men akvariet rommer også mer enn 6 500 stimfisker. I Nordsjøens Jegere, en utstilling med både tre nye akvarier og Skandinavias største interaktive skjerm, kan dere bli med på eventyr gjennom Nordsjøens matkjede og bli kjent med alt fra de minste plankton til de største rovdyr. 

Av utendørsaktiviteter kan man delta på foring av lekne seler og følge livet deres i en 12 meter lang undervannstunnel, og det finnes også en lekeplass med taubane. I tillegg er det mulig å bli med på leting etter rav, fange krabber og teste ut vindsimulatoren!

Familieparadiset Himmerlands Vestkyst

Besøk Danmarks nordligste fjord, Limfjorden, som snor seg gjennom Nordjylland, fra Vesterhavet i vest til Kattegat i øst. Langs hele fjorden ligger barnevennlige strender, hyggelige havner og maritime småbyer. Her finner dere også Himmerlands Vestkyst, et område som er særlig kjent for blåskjell-byen Løgstør. Bli med på muslingsafari eller fiske, eller få sjømaten servert på en av de mange restaurantene.

Himmerlands Vestkyst kan lokke med fantastiske opplevelser som klassisk vinproduksjon i skjønne omgivelser på Glenholm Vingård, sykkel- og vandreruter i nydelig natur, seilturer på den rolige fjorden og øyhopping til Fur, Livø og Mors

Drømmesommer i Jammerbugten

Jammerbugten bugner av små, hyggelige byer som ligger perfekt til ved havet, med kort avstand til Nordjyllands mange spennende attraksjoner. Besøk Danmarks kanskje mest populære badeby, Blokhus, en by med livlig stemning, hyggelige kafeer og flere aktiviteter sommeren gjennom. Blokhus har også flotte shoppingmuligheter og flere gallerier, og i 2019 åpner en gantisk sandskulpturpark med temaet ”Ville Vikinger.”

Helt sør i Jammerbugten ligger Thorupstrand, hvor byens fiskebåter fra 20-tallet fortsatt blir trukket helt opp på stranden, og langs kysten ligger også en rekke andre hyggelige feriebyer, som Grønhøj, Saltum og Lønstrup Fordi de alle er tilknyttet en strand er det gode muligheter for å surfe, leke i sanddynene og bygge sandslott med de små.

Familiehygge på Skallerup Seaside Resort

Skallerup Seaside Resort byr på en unik kombinasjon av eventyr og avslapning. Finn roen i en av de koselige sommerhyttene ved sjøen og nyt noen herlige dager sammen med familien. I idrettshallen og på lekeplassen derimot, er det full fart med aktiviteter for både store og små, som crossfit, pilates og yoga. Det er også muligheter for å surfe og kjøre terrengsykkel. På bondegården kan barna mate og melke dyrene eller samle egg fra høner.

Skallerup Seaside Resort har også et fantastisk innendørs badeland med grotter og rutsjebaner og et stort spaområde for de voksne, hvor det tilbys tempererte bad, et bredt utvalg behandlinger og varmtvannsbasseng med havutsikt.

Utforsk Nordjylland

Nordjylland

Opplev ferieparadiset Nordjylland.

Alt for familien i Nordjylland

Les om aktiviteter og severdigheter for barn i Nordjylland.

Bading og lek på stranden

Se de mange mulighetene for en herlig strandferie for hele familien i Nordjylland.