NO Nordjylland 2020 Campaign

Drømmeferie ved havet i Nordjylland

Foto: Mette Johnsen

I Nordjylland finner du alt du trenger for en ekte drømmeferie. Kombiner rolige, avslappende dager på stranden med spennende naturopplevelser og stemningsfulle badebyer. La oss ta deg med til duvende sandstrender, blåt hav så langt øyet kan se, idylliske badehoteller og lokale delikatesser

Strandliv og nostalgisk badebyidyll  

Nordjylland er kjent for sin fantastiske kystnatur, hvite sandstrender og Danmarks mest sjarmerende kyst- og badebyer. Her kan du nyte late dager på uendelige sandstrender, leve det gode liv på et lekkert badehotell, beundre idylliske arkitektur, og bare suge til deg den gjestfrie og avslappede atmosfæren som Nordjylland er så kjent for. En av Nordjyllands populære badebyer er vakre Skagen. Skagen er en favoritt blant nordmenn, og det er ikke så vanskelig å forstå hvorfor. Her får du er flere solskinnstimer enn noe annet sted i Danmark, og det unike lyset har inspirert kunstnere i århundrer. Her - omgitt av himmel og hav - hersker det fortsatt en helt unik stemning. Det er som om tiden går liiitt saktere i Skagen. Hvis du er interessert i kunst og kunsthåndtverk er dessuten dette stedet for deg.

Andre kjente og kjære nordjysk ferieperler er den idylliske badebyen Sæby og den sjarmerende gamle fiskerbyen, Hals. I koselige Øster Hurup finner du dessuten strand så langt øyet rekker, og også Blokhus og Løkken lokker med noen av Nord-Europas beste strender. Om sommeren livner de gamle fiskelandsbyene til med musikk, kulturelle aktiviteter og en unik stemning på de lokale kaféer og restauranter. På den brede, hvite sandstranden mellom Løkken og Blokhus kan du slappe av og nyte Nordjyllands sol, bade i krystallblått vann eller spassere langs stranden og nyte synet av vakker kystnatur, en uendelige horisont, og de 500 karakteristiske hvite badehusene som populært kalles "Den hvide by". Folk har i generasjoner reist til Nordjylland for å oppleve nærheten til havet, badebyenes helt spesielle stemning, rike kulturliv og ekte sommerhygge. Nordjylland er i det hele tatt den perfekte destinasjon for deg som ønsker å kombinere late dager i en sjarmerende badeby med en aktiv ferie omgitt av vakker natur. Og apropos sistnevnte: Sjekk også ut våre tips til alle de fantastiske naturopplevelsene som Nordjylland har å by på. Les om alt du kan oppleve på friluftsferie i Rebild, Lille Vildmose, Mariager Fjord og alle de andre fantastiske naturdestinasjonene i Nordjylland her

Nyt late dager på et klassisk badehotell

Har du sett den populære danske tv-serien "Badehotellet", og drømmer om et opphold på et romantisk dansk badehotell, omgitt av hvite sandstrender og blått hav? I Nordjylland blir drømmen til virkelighet. Sjekk inn på et av Nordjyllands ikoniske badehoteller, og opplev den fantastiske blandingen av nostalgi og moderne luksus som hersker på de danske badehotellene. Her kan du koble av i naturskjønne omgivelser og nyte sommeren for fullt, med late dager på stranden og fantastisk mat. Badehotellene har ofte en lang og spennende historie, og en autentisk og koselig atmosfære. Mange av badehotellene tilbyr også spa og yoga, og egne restauranter som serverer førsteklasses gastronomi. Så på de ikoniske nordjyske badehotellene er det enkelt å finne roen og koble av fra en ellers travel hverdag. 

Skjem bort deg selv på badehotell i Nordjylland

Smaken av Nordjylland 

I tillegg til å være et paradis for de sol- og badeglade, har Nordjylland også masse å tilby for alle som er glade i god mat. Her kan du nyte dansk mat laget på lokale råvarer og framstilt med kunnskap og kjærlighet til alt den nordjyske naturen har å by på. I de mange sjarmerende kystbyene i Nordjylland kan du nyte kortreist gastro med utgangspunkt i den nordjyske natur og delikatesser fra havet. Smak på ferskfanget fisk langs Vestkysten, og besøk Nordjyllands egen "muslingby" - nemlig den sjarmerende, gamle fiskerlandsbyen Løgstør. Her kan du både plukke dine egne muslinger rett fra Limfjorden, eller få dem servert på en av byens mange koselige restauranter, hvor fisk og sjømat naturligvis er i sentrum.

Lokale smaksopplevelser setter preg på flere av restaurantene i Nordjylland, og om sommeren kan du også få tak i kvalitetsråvarer og nordjyske spesialiteter i de mange koselige gårds- og fiskebutikkene. Hva med å plukke med deg favorittingrediensene dine og tilbered et gourmetmåltid hjemme i sommerhuset? Eller kanskje skjemme bort smaksløkkene dine på en av Nordjyllands gourmetrestauranter? Du bør i alle fall ikke gå glipp av de mange lokale delikatessene som Nordjylland har å by på. På den vakre øyen Læsø i Kattegat kan du for eksempel spise jomfruhummer rett fra havet. Gjerne krydret med det aromatiske og lokalproduserte Læsø-salt. Eller hva med nyplukkede poteter fra den næringsrike jorden i Store Vildmose? Vilmosepoteten har en fantastisk smak og er det perfekte tilbehør til fiskemiddagen - for eksempel nyrøket fisk fra et av de mange små røkeriene i Nordjylland. Og listen over lokale smaksopplevelser stopper ikke der. Hva med friske østers fra Limfjorden? Hvis du besøker Mors i oktober kan du dessuten være med på den årlige østers- og muslingfestivalen på øya som er viden kjent for sin lekre sjømat. Men vi holdt jo på å glemme desserten! I Nordjylland kan du blant annet smake på prisvinnende is og alskens andre, lokale søtsaker. Hvis du er glad i mat er Nordjyllands hovedstad, Aalborg, også et sted for deg. Her finner du nemlig alt fra street food med mat fra hele verden, koselige kaféer og gourmet i særklasse. Unn deg selv et besøk på en av de mange flotte restaurantene som Aalborg har å by på.

Les mer om lokal gastronomi og de beste restaurantene i Nordjylland her. 

Nordjyllands blomstrende kulturliv

Nordjylland er et hot spot for kunst- og kulturinteresserte. Spesielt Skagen har en lang og unik historie når det kommer til kunst, og flere kjente malere valfartet fra hele Skandinavia til det nordligste Danmark for å fange det unike lyset. Det fantastiske samspillet mellom himmel og hav, og det idylliske livet på stranden, badehotellet eller i de små fiskerlandsbyene har gitt inspirasjon til mange kjente kunstnere, blant annet den kjente norske maleren, Fritz Thaulow, som var en del av den gruppe kunstnere som utgjorde den såkaldte Skagensgruppen. Og arven etter Skagensmalerne lever videre på det fantastiske Skagens Museum. Men listen over fantastiske kunstopplevelser i Nordjylland stopper ikke der. Den nordjyske kunstscene byr nemlig også på kunsthåndtverk i særklasse - ofte inspirert av den vakre kystnaturen. I Lønstrup kan du for eksempel besøke flere verksteder hvor lokale kunstnere framstiller og selger unik glasskunst og keramikk. 

Storbyliv og småbyhygge i sjarmerende Aalborg 

Nordjyllands sjarmerende hovedstad heter Aalborg, og er en herlig kombi av pulserende storby og idyllisk småby. Hvorfor ikke kombinere strandliv og badehotellsferie med et koselig besøk i Nordjyllands hovedstad? Her kan du oppleve den avslappede og gjestfrie stemningen som Aalborg er så kjent for, se kunst i særklasse på Utzon og Kunsten, beundre byens mange street art-verkene, kikke på moderne arkitektur i verdensklasse langs Havnefronten, gå på oppdagelsesferd på brosteinsbelagte gater i Aalborgs gamleby, shoppe dansk design (og Nordjyllands beste flødeboller), og bade i byens eget badeparadis, Vestre Fjordpark. Her kan naturentusiaster og vannhunder boltre seg i det store havnebadet som ligger bare et steinkast fra sentrum.

Les mer alle opplevelsene som venter på deg i Aalborg her.

Utforsk Nordjylland

Uansett om du drømmer om en aktiv ferie tettpakket med unike naturopplevelser, du ønsker å nyte livet på et av Danmarks beste badehoteller, eller du gjerne vil oppleve det pulserende kunst- og kulturmiljøet som Danmarks nordspiss har å by på, så er Nordjylland stedet for deg. 

Overnatting i Nordjylland

Overnatting i Nordjylland byr på stemningsfulle badehoteller, idylliske sommerhus og avslappede dager på et komfortabelt hotel.

Toppattraksjoner i Nordjylland

Aalborg Zoo, Nordsøen Oceanarium og Fårup Sommerland - bare for å nevne noen av de mange uforglemmelige attraksjonene i Nordjylland.

Hyggelige småbyer i Nordjylland

Få oversikt over alle de idylliske badebyene og koselige feriestedene du bør besøke i Nordjylland.