Shopping og byliv i Aarhusregionen

Foto: RUNI Photopop - VisitAarhus

Aarhus er preget av en spennende matscene, nærhet til naturen og kulturelle opplevelser i verdensklasse. Nylig startet dessuten SAS direkterute fra Oslo til Aarhus – så veien til Aarhusregionen har aldri vært kortere.

Utforsk Aarhus by

Vel fremme i Aarhus er første punkt på lista å sjekke inn på et av byens flotte hoteller. Deretter er tiden inne for lunsj. På Aarhus Central Food Market kan dere nyte lekre delikatesser i uformelle omgivelser, og i en garasje ved Rutebilstasjonen ligger Aarhus Street Foods matboder med smaksopplevelser fra hele verden.

Reis tilbake i tid

I gåavstand fra sentrum ligger Den Gamle By, et levende museum med bydeler fra forskjellige tiår helt tilbake til 1800-tallet. Her har gatene både historiske butikker, leiligheter, bakgårder og "innbyggere", som blant annet drifter trivelige kafeer hvor dere kan kose dere med en kaffekopp eller dagens første fatøl.

Lei en sykkel

Hopp på en bysykkel og sett kursen mot Aarhus' nye distrikt, Aarhus Ø, hvor dere passerer høydepunkt som Havnebadet og Isbjerget, og i tillegg kan nyte den vakre utsikten over Århusbukten. Avslutt turen med en is på DOKK1, byens moderne bibliotek og kulturhus, og slå av en prat med en lokal Aarhusianer.

Tid for shopping

Besøk Latinerkvateret, med sine små forretninger og hyggelige kafeer, og utforsk de siste trendene innen dask og internasjonalt design i de flotte kjøpesenterne Bruuns Galleri, Magasin og Salling. På den urbane takterrassen Salling ROOFTOP kan lunsjen nytes med en storslått panoramautsikt over Aarhus.

En deilig aften

Spis en god middag på en av byens spennende restauranter, gjerne i det historiske Latinerkvarteret, langs Å’en som renner gjennom byen eller i det trendy området Fredriksbjerg. Avslutt kvelden i Nordens største musikkhus, Musikhuset Aarhus, hvor dere alltid vil finne nye, inspirerende kulturopplevelser.

Finn ut mer om hva Aarhus har å by på

Kulturopplevelser i Aarhus

Start dagen i naturskjønne omgivelser 7 km sør for Aarhus. Her finner dere Moesgaard Museum, hvor fortiden blir bragt til live gjennom imponerende utstillinger fra old- og vikingtiden. Nyt så en smakfull lunsj i museets kafè, før dere tar den nydelige turen gjennom skogen tilbake til sentrum for å oppleve ARoS, Skandinavias mest besøkte kunstmuseum, med den ikoniske Your Rainbow Panorama på toppen.

Nyt sommerkvelden

Hver fredag gjennom sommermånedene blir det arrangert konserter i Tivoli Friheden. Ellers anbefaler vi å dra videre til Viborg, en time utenfor Aarhus, for å spise middag i Brygger Bauers Grotter. I Viborgs unike grotter får man virkelig kjent på historiens tilstedeværelse, mens også middagen er en opplevelse i seg selv. Sjekk inn på et hotell eller en sjarmerende kro, slik at dere på dag tre kan oppdage den historiske regionen. 

Oppdag flere kulturopplevelser i Aarhusregionen

Hygge i historiske Viborg

Viborg har en fantastisk beliggenhet midt i Jylland, og er en av Danmarks eldste byer med spennende historie, hyggelige middelaldergater, vakre gågater med spennende butikker og den vakre Viborg Domkirke, hvor fargerike bibelhistorier pryder både vegger og hvelv. For deg som er opptatt av kunst og kultur, har Viborg mange tilbud - utstillinger på Skovgaard Museet eller bli med på en av sommerens guidede byvandrigner. På Golf Hotel & Salonen kan du nyte velvære for kropp og sjel i hotellets nye velværeavdeling, og lunsj kan nytes på en av Viborgs spennende restauranter.

Naturen kaller

Tilbring ettermiddagen i naturen. Den vakre naturen rundt Viborg byr på unike naturopplevelser med turstier, innsjøer og dype skoger: Kongenshus Hede, Dollerup Bakker, Hald Sø, Viborg innsjøer og Hærvejen - for å nevne noen - og i nærheten, Tollundmanden. Den unike naturen kan oppleves på egenhånd, på sykkel, iført tursko, fra vannet eller gjennom arrangementer som arrangeres året rundt: Hærvejsmarchen, DGI Hærvejsløbet, Hærvejsvandringen og VM i MTB Orienteing.

Se hva mer det er å gjøre i den Historiske Regionen

Finn inspirasjon til ferien i Aarhus

Vi tror du også vil like:

Lær mer om Aarhusregionens fem områder

Aarhusregionen byr på attraksjoner, hyggelige strender, spennede temaparker og pulserende byliv.

Aktiv ferie i Aarhusregionen

Gjør deg klar for en opplevelsesrik ferie i storslått natur. Området rundt Aarhus byr på unike turmuligheter, et bredt aktivitetstilbud, fantastiske strender og kort avstand mellom by og natur. Alt dette gjør Friluftsregionen til en drømmedestinasjon - bare et steinkast fra Aarhus.

Opplevelsesrik familieferie 30 minutter fra Aarhus

Ta familien med på en innholdsrik ferie i Opplevelsesregionen i sommer. Aarhusregionen byr på unike aktiviteter for både store og små. Her er det korte avstander mellom attraksjonene, og dere finner både trivelige strender, nydelig natur og kystlandets sjarmerende havnebyer