VisitDenmark
Karusell i Djurs Sommerland

Opplevelsesrik familieferie 30 minutter fra Aarhus

Ta familien med på en innholdsrik ferie i Opplevelsesregionen i sommer. Aarhusregionen byr på unike aktiviteter for både store og små. Her er det korte avstander mellom attraksjonene, og dere finner både trivelige strender, nydelig natur og kystlandets sjarmerende havnebyer

Campaign NO Aarhusregionen Djurs Sommerland

Besøk Europas beste sommerland

Kick-start ferien med latter og adrenalinrush i Djurs Sommerland. Her finner dere Danmarks største berg- og dalbaner, et gigantisk vannland og mer enn 60 andre attraksjoner som får det til å kile i magen. I Bondegårdsland, en av de åtte temaparkene i Djurs Sommerland, kan de minste suse av gårde på hønsejakt og oppleve fritt fall fra Det Gamle Vandtårn.

Full fart med Tigeren

Årets store nyhet, Tigeren, er den raskeste karusellen i Djus Sommerlands historie og en av Europas største Gyro Swings. Men, for de som ikke liker å bli snurret rundt i luften 45 meter over bakken med en toppfart på 100 km/t, er det fortsatt fullt mulig å for eksempel bli med på en spennende tur gjennom jungelen i safaribuss. 

Se hva mer du kan oppleve i Aarhusregionen

Campaign NO Aarhusregionen Randers Regnskov

Gå på oppdagelse i dyreverdenen

Djursland, en halvøy like nord for Aarhus, finner dere masse spennende dyreliv. I Opplevelsesregionen kryr det nemlig av morsomme og lærerike naturparker. Alle parkene har også et godt utvalg av koselige lunsjkaféer og flotte restauranter, så her er det mulighet for spennende heldagsutflukter for hele familien. 

Tre fantastiske naturparker

Ta ut på spennende eventyr på den store savannen i Ree Park Safari, hvor dere kan se giraffer, neshorn og mange andre eksotiske dyr på nært hold. Like i nærheten ligger Randers Regnskov, som også har et mangfoldig dyreliv i flotte, grønne omgivelser. På Kattegatcenteret kan dere dykke med haier (!) og teste havets krefter i «Havet in Action».

Finn ut mer om Opplevelsesregionen og alt den har å by på

Campaign NO Aarhuregionen Girl on Beach

En deilig dag på stranden

Etter noen aktive dager med mange nye inntrykk er det deilig å kunne slappe av og nyte en is på en av regionens barnevennlige strender - med blått, klart vann, forfriskende sjøbris og herlig, hvit sand. For den mer rastløse badenymfen er det også mulig å utforske kysten i havkajakk, samt kite, snorkle og vindsurfe.

Besøk en koselig kystby

Flere av strendene har dessuten kort gåavstand til spisesteder og trivelige små bysentrum. Finn for eksempel veien til Odders 94 km lange kystlinje, koselige kaféer og loppemarked, eller besøk strendene rundt den populære og sjarmerende kystbyen Juelsminde, hvor dere blant annet kan fiske, spille minigolf, sykle og gå turer. Besøk også kultur- og badebyen Horsens, hvor særlig et besøk i det gamle Fængslet er en spennende og minneverdig opplevelse. 

Les mer om Kystlandet

Campaign NO Aarhusregionen Mols Mountains

Hyggelig byliv og nydelig natur

Begynn dagen i den fantastiske nasjonalparken Mols Bjerge, omgitt av skog, myrer og spennende kystnatur. Her er det rikelige muligheter for både bading, fiske og seiling. I tillegg til å gå tur, kan du oppleve naturen ved å melde deg på en tretimers sightseeingtur i buss, leie sykkel eller bli med på en guidet gå- eller seiltur.

En av Danmarks hyggeligste byer

Ettermiddagen tilbringes i den historiske kystbyen, Ebeltoft, med en sjarmerende gågate, lange sandstrender, koselige kaféer og mange flotte restauranter. Her kan dere også oppleve verdens lengste treskip, Fregatten Jylland, samt besøke Glassmuseet Ebeltoft og Det Grønne Museum

Ebeltoft

Kongen av Rock'n'Roll og Damarks eldste gågate

Et annet spennende alternativ er å besøke Randers, hvor dere kan shoppe i Danmarks eldste gågate, ta del i guidede byturer eller besøke trivelige kafeer og stemningsfulle kroer. Randers er også rik på kunst, kulturelle opplevelser og gode historier, og her finner du blant annet Memphis Mansion. Sett utvendig er bygningen identisk med Graceland i Memphis, og den huser både et Elvis museum og en ekte amerikansk diner. 

Oppdag flere opplevelser i Aarhusregionen