Gå til innhold
Endelave

Og prisen for årets øy går til...Endelave!

Foto: Kystlandet - Melissa Villumsen

Rett sør for Horsens ligger en øyperle helt utenom det vanlige. Endelave er ikke bare en av de vakreste øyene i Danmark, men også hjem til noen søte små krabater som har gitt den tilnavnet Kaninøyen. Så vi forstår godt hvorfor den sjarmerede øyen har blitt kåret til Årets Ø 2020/21. 

Nyt øy-livet i unike omgivelser

Danmark har hele 444 ulike øyer, så hvis du stikker av med prisen for årets øy, er det med andre god grunn til å være stolt! Så hvorfor var det akkurat Endelave som gikk av med seieren i år? Jo, nå skal du høre. Den lille øyen i Kattegat er nemlig en naturperle utenom det vanlige. Endelave kan by på et vakkert og frodig landskap, et yrende dyreliv og unike naturopplevelser for både små og store. Uansett om du drømmer om fred og ro i naturen, eller du ønsker å bli nærmere kjent med øyens sjarmerende kulturliv og rike historie, så finner du det du søker på Endelave. 

Kanin

Bilde:Peter Marczak

Hele Danmarks kaninøy

Ta en spassertur i den vakre Lægeurtehaven (hvor du også kan kjøpe med deg skønne produkter laget av hagens medisinske urter), si hei til de søte selene som nyter øy-livets date dager på stranden, spis middag foran den sprakende peisen på Endelave Kro og Gæstegiveri - og sist, men ikke minst: gå på tur med noen lodne lokale. Ja, du leste riktig! Endelave er nemlig ikke bare Årets Øy, det er også hele Danmarks kaninøy. Og når du er der, forstår du hvorfor. Overalt hopper det nemlig søte små villkaniner rundt. Hvis du har lyst til å gå (eller hoppe) i kaninenes fotspor, kan du følge den populære turruten, Kaninoen. Den 21 km lange ruten går gjennom den skjønneste kystnatur og forbi noen av de lokale kaninens favorittsteder. 

Sæler ved Endelave

En naturperle i Kattegat

Bilde: VisitHorsens

Så hvordan kommer jeg meg til Endelave?

Nå som du har du lest om alt det vidunderlige den lille naturperlen i Kattegat har å by på, gjenstår spørsmålet: hvordan kommer man seg til Endelave. Og svaret på det er: med den koselige lokalfergen. Fra havnebyen Snaptun er det bare en times fergetur med MF Endelave ut til øyen, og turen i seg selv er en flott opplevelse. Ombord kan du nyte utsikten over Møllegrunden, som er en populært hang-out blant de lokale selene, og kanskje få et glimt av de mange flotte vadefuglene i regionen. Og så er det vel bare å si god tur! 

Mer inspirasjon til øyhoppere

Fähre nach Svenborg auf Fünen an der Dänischen Ostsee
Dra på øyhopping på Fyn
Hasle Røgeri på Bornholm
Nyt øylivet på Bornholm
Familje på Postbåden i Nakskov Fjord
12 populære danske øyer
Ridning
Nyt det gode liv ved havet

Share your wonders: