Informasjon om coronavirus i Danmark

SISTE NYTT: Den danske regjeringen har annonsert at Danmark stenger grensene for utenlandske besøkende fra lørdag den 14. mars 2020 kl. 12.

Denmark stenger grensene for alle utenlandske besøkende fra lørdag den 14. mars 2020 kl. 12. 

Den danske regjeringen har nettopp annonsert at Danmarks grenser vil stenges fra lørdag 14. mars 2020 kl. 12 i et forsøk på å begrense spredningen av coronaviruset. Danske statsborgere vil få tillatelse til å returnere til landet, men dessverre vil alle besøkende fra andre land nektes innreise.

Disse ekstraordinære tiltakene vil være i effekt fram til minimum den 13. april. Dette er en usedvanlig vanskelig tid for oss alle, og vi håper at alle som har planer om å reise til Danmark den kommende måneden vil få den hjelp og rådgivning de trenger fra de aktuelle reiseleverandørene for å få endret reiseplanene sine.

I følge det nye utpillet fra regjeringen vil reisende som ønsker å besøke familiemedlemmer i Danmark også nektes innreise, med mindre deres slektninger er kritisk syke. Vi følger løpende med I nyhetene, og de siste oppdateringene på den aktuelle situasjonen i Danmark kan du finne her.

Takk til alle som bidrar til å bekjempe spredningen av COVID-19, og takk for deres forståelse for denne alvorlige avgjørelsen.

Vi gleder oss til å ønske dere velkommen igjen så snart vi får tillatelse til det. Ha det bra alle sammen!  

Situasjonen innad i Danmark som respons på coronaviruset

Som respons på coronaviruset har den danske regjeringen valgt å lukke alle offentlige institusjoner og oppfordre folk til å holde seg hjemme de neste to ukene. Dette betyr at livet ikke nødvendigvis går sin vante gang her i Danmark, og besøkende vil oppleve at flere små butikker, kaféer, restauranter, svømmehaller, gallerier og museer er stengt, og at arrangementer som konserter etc. er avlyst.

Våre varmeste tanker går ut til alle dem som er påvirket av viruset, og vår største takknemlighet går til helsepersonell og forskere verden over som arbeider utrettelig for å bekjempe COVID-19.

Her finner du informasjon om coronavirus i Danmark:

  1. Vi anbefaler at du henvender deg til offisielle norske myndigheter for å få råd og aktuell veiledning om reiser.
  2. Du kan lese det danske helsedepartementet (Sundhedsstyrelsen) sin Q&A her og finne de løpende oppdateringer om coronavirus i Danmark på Dansk Politiet sin hjemmeside