Informasjon om coronavirus i Danmark

Grensene til Danmark gjenåpnes på en kontrollert måte. Her finner du aktuell informasjon om koronavirussituasjonen i Danmark og om innreise til Danmark.

(Oppdatert 2. juli 2020)

Danmark gjenåpner for norske turister 15. juni

Fra 15. juni 2020 kan turister fra Norge igjen besøke Danmark, og fra 4. juli oppheves oppholdkravet på 6 dager for besøkende fra Norge. Dette betyr at personer med bosted i Norge fritt kan reise inn i Danmark fra ovennevnte dato. 

Hvis en turist som ankommer Danmark viser tydelige signaler på sykdom, for eksempel hoste, feber eller lignende, vil de ikke få anledning til å krysse grensen.

Bemerk at det er påbudt med munnbind i København Lufthavn. Finn mer informasjon om sikkerhetstiltakene på flyplassen, og hvordan du bør forberede deg til flyreisen her

Forretningsreisende bør oppsøke informasjon på det danske politiets nettsted, da Danmarks grenser er åpne for forretningsreiser med noen forbehold.

Mer informasjon om innreise til Danmark kan du få hos det danske politiet. Danske myndigheter vil utføre tilfeldige koronatester på danske grenser, så vel som i populære ferieområder. Kontakt det danske politiet for mer informasjon om testene.

Allerede fra 25. mai fikk personer med fast opphold i et av de fem nordiske landene (Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige) eller Tyskland få lov til å reise til Danmark hvis de faller inn i følgende kategorier:

• Folk som eier et sommerhus i Danmark

• Personer som har et forhold til en person som bor i Danmark eller som er forlovet med en person som bor i Danmark. 

• Mennesker som har besteforeldre i Danmark

• Forretningsreiser til og fra Danmark kunne gjenopptas hvis de ble utført på en ansvarlig måte i henhold til smittevernreglene. Forretningsreiser må overholde bransjespesifikke forholdsregler.

Bortsett fra det ovennevnte, er generelle - familiebesøk, turisme, forretningsreiser, studiereiser eller lignende ikke grunnlag for innreise til Danmark per dags dato, men dette endres da 15 juni.

Vi følger de siste nyhetene, og du kan finne den mest oppdaterte informasjonen her: https://politi.dk/no/coronavirus-in-denmark.

Gjenåpningen av Danmark

7. mai kunngjorde den danske regjeringen en gradvis gjenåpning, dette galt i hovedsak mildere tiltak for butikker og restauranter, samt åpning av skoler fra 11. og 18. mai 2020.

Det ble åpnet for:
• Kjøpesentre - mandag 11. mai.
• Restauranter og kafeer fikk lov til å åpne igjen fra 18. mai.
• Elever fra 6. klasse kunne begynne på skolen igjen fra 18. mai. Skolefritidsordninger fikk også åpne igjen 18 mai.

​​​​​​• Biblioteker så vel som kirker og trossamfunn fikk gjenåpne fra 18. mai.
• Sportsaktiviteter i frisk luft ble tillatt, og profesjonell sport uten tilskuere ble også tillatt.
• Dyrehager der gjestene beveger seg rundt i biler fikk lov å åpne.
• En forutsetning for åpningen var overholdelse av retningslinjer for avstand og hygiene.


For å forhindre at smitten blusser opp igjen ønsker den danske regjeringen fremdeles å holde visse offentlige fasiliteter stengt og oppfordrer flest mulig til å være hjemme. Dette inkluderte kontaktbegrensende tiltak som forbød samling av mer enn 10 personer. Mange festivaler og arrangementer for 2020 blir avlyst eller utsatt.

 

Den 8. juni kunngjorde regjeringen at treningssentre og svømmehaller også kan åpne. Forsamlingsforbudet ble lempet til 50 personer. 

Mer informasjon om koronaviruset i Danmark

Hvis du har spørsmål om koronaviruset i Danmark og hva dette kan bety for reiseplanene dine, har vi to steder du kan gå for å bli fullstendig oppdatert.

  1. Vi anbefaler at du henvender deg til offisielle norske myndigheter for å få råd og aktuell veiledning om reiser.
  2. Du kan lese det danske helsedepartementet (Sundhedsstyrelsen) sin Q&A her og finne de løpende oppdateringer om coronavirus i Danmark på Dansk Politiet sin hjemmeside

Våre tanker går til alle som er blitt berørt av viruset, og vi ønsker å rette en stor takk helsepersonell over hele verden som jobber utrettelig for å bekjempe COVID-19. Vi ser virkelig frem til å ønske besøkende velkommen så snart som mulig. Ta vare på deg selv!