VisitDenmark
Roskilde festival

De villeste opplevelsene i Danmark i 2020

Du trenger ikke lete etter gode grunner for å reise til Danmark i 2020 - vi har samlet alle her! Fra tatoveringsfestival i et fengsel til feiringen av Dronningens 80-årsdag - her er det virkelig noe for enhver smak. 

Vår

En kongelig bursdag, København

Den 16. april fyller hele Danmarks Dronning Margrethe 80 år. Vi kan garantere for at det blir en feiring en dronning verdig! Hvis du er i København på dette tidspunktet kan du oppleve den danske hovedstaden pyntet med danske flagg og full av mennesker som er klare til å feire sin elskede Dronning. Legg turen forbi Amalienborg Slot for å få et glimt av bursdagsbarnet og den kongelige familien på balkongen.

Fengselstatoveringer bak murene i Horsens Fængsel, Østjylland 

Det gamle Horsens statsfengsel huser i dag opplevelsessenteret Fængslet, som inneholder både et prisbelønnet museum, en café og konsertscene - for å nevne noe. Og hvis du har alltid har lurt på hvordan det er å tilbringe en natt bak murene, kan du til og med overnatte i fengselet. I mai kan du også oppleve den unike tatoveringsfestivalen Prison Ink, med grafitti, skateboarding og profesjonelle tatoveringsartister. For deg som elsker krim, er den populære Krimimessen midt i blinken. Og hva er vel et mer passende sted for en krim-messe enn et fengsel? 

Get hands-on viking training at Ribe VikingeCenter

Møt de danske vikingene, Ribe og Aarhus 

Hvem var tøffest - de norske eller de danske vikingene? Vi lover ikke at du får svaret på det årlige Vikingmarkedet i Ribe, men fra den 27. april til den 3. mai har du i alle fall muligheten til å møte noen av de danske vikingene i historiske omgivelser. Og hvis du selv har lyst til å slippe løs din indre viking, så bør du ta turen til Moesgaard Vikingetræf i Aarhus. I slutten av juli er dette nemlig møtested for over 500 barske vikinger i alle aldre.

Europas største gatefest, København

Hvis du liker urbane fester og ny musikk, så er den gigantiske gatefesten Distortion stedet for deg. I slutten av mai forvandles Københavns gater til en stor, pulserende festarena, og i 2020 byr den legendariske gatefesten også på musikk i dagtimene, klubbevents om natten og en helgefestival på Distortion Ø. 

Flower-power i Jylland,Thy

I 2020 er det femti år siden selveste John Lennon besøkte den såkalte Thylejren i naturskjønne Thy i Nordjylland, og fikk klippet det lange håret sitt. Så hvorfor ikke ta fram de gamle batikkskjortene og vise V-tegnet igje? I Thy kan du i år nemlig oppleve både utstillinger og arrangementer med 60-tallets peace & love som tema.

Roskilde festival - dream city

Sommer

50 år i musikkens tegn, Roskilde

Danmarks kjente og kjære musikkfestival, Roskilde, går i luften med sedvanlig brask og bram i slutten av juni - i år for femtiende gang (!). I år som tidligere kan du oppleve alle de vidunderne som festivalen er så kjent – fra lykkelige festivalgjengere dekket i glitter, en lineup i verdensklasse (vi snakker blant annet Taylor Swift og Tom York), og selvfølgelig den helt unike festivalstemningen som Roskile Festival er så kjent for.

UEFA Euro 2020, København

Fra midten av juni til midten av juli er den danske hovedstaden vertsby for fire EM-kamper under UEFA Euro 2020. Hvis du ikke kan få fatt i billetter, så kan du slå deg sammen med de andre fotballentusiastene i fansonen på Ophelia Plads. Her kan du se kampene på storskjerm og oppleve stemningen blant den internasjonale fanskaren. 

The ultimate chef battle, Bornholm

Den 22. juni kan du oppleve dansk gastronomi på Bornholm, når den årlige kokkekonkurransen Sol over Gudhjem går av stablen. Her kan du oppleve de beste kokkene kokkelere mot hverandre ved bruk av lokale matvarer fra Bornholm. Hvis du får vann i munnen ved tanken om deilig mat og drikke, kunstferdig konfekt og søte desserter, så bør du legge turen til den idylliske danske ferieøyen i sommer. 

Overnatt i tretoppene, Als Odde

Har du alltid drømt om å overnatte i toppen av et tre? Så kan drømmen endelig bli til virkelighet. I 2020 åpner nemlig Løvtag ennå flere unike små hotell-hytter i de naturskjønne områdene ved Als Odde utenfor Aarhus. Her kan du finne ro og nyte skogsidyllen og Mariagerfjord i en unik og lekker trehytte, tegnet av den danske arkitekten Sigurd Larsen.

Skål, Carlsberg!, København

Man blir tørst av å være på ferie. Så hvorfor ikke legge turen innom Carsbergs nye museum, restaurant og besøkssenter som åpner i begynnelsen av 2020? Den vakre gamle bryggeribygningen er et historisk ikon, og en av de mest populære attraksjonene i København. Nå har det blitt renovert og er klart til å slå dørene opp for nye (øltørste) besøkende. 

Den store gjenforeningen, Sønderjylland

2020 markerer 100-årsjubileet for Sønderjyllands gjenforening med Danmark etter 56 år under tysk styre, og det skal selvfølgelig feires! Hold deg oppdatert om de forskjellige feiringene som finner sted i hele Sønderjylland.

Your rainbow panorama af Olafur Eliasson, år 2006 - 2011, ARoS i Aarhus Art Museum.

Høst

Fullt fokus på Aarhus, Aarhus

København stjeler noen ganger rampelyset fra Aarhus - sånn er det jo innimellom med storesøsken. Men i 10 dager i september er det Danmarks nest største by som er i fokus, når Aarhus feirer sin unike status og sjarmerende atmosfære med Aarhus Festuge. Det er en av de største kulturbegivenhetene i Skandinavia, og tiltrekker seg besøkende og artister fra fjern og nær.

Leketid, Billund

I en hverdag full av huskelapper og gjøremål, er det vigtig å ikke glemme leken. Og vi har det perfekte sted: LEGOLAND Billund. I 2020 åpner THE LEGO® MOVIE™ World med tre splitternye forlystelser, samt en ny lekeplass. Alt er fantastisk!

Ordrupgaard

Vinter

Dansk kunst møter norsk arkitektur, København

Det vidunderlige Ordrupgaard Museum utenfor København vil åpne i slutten av året, og stå klart til å ønske nye besøkende velkommen i 2020. Her kan du oppleve verker fra fransk impresjonisme til den danske gullalder i nye og stilrene omgivelser designet av de norske arkitektene i Snøhetta.

Dansk julehygge, Danmark

Vinteren er høysesong for hygge, og julen i Danmark bør oppleves. Fra midten av november til det nye året skytes i gang med fyrverkeri over Tivoli, funkler det av julelys og julekuler over hele Danmark. Opplev de mange koselige julemarkedene, kjøp julegaver og nyt den deilige danske julematen. 

En kald fornøyelse, Skagen

Du forbinner kanskje Skagen med sommerferie og varm solskinnsdager, men her kan du bade hele året. Gjør som de lokale og ta en kald dukkert i Kattegat etterfulgt av deilig varm sauna. I Skagen tar de sine kalde dukkerter så seriøst at det til og med finnes en årlig Vinterbaderfestival - hvor du kan stupe ut i de kalde bølgene sammen med likesinnede. 

Du vil kanskje også like...

På oppdagelsesreise i Københavns bydeler
Nørrebro, Copenhagen
Tivoli i København
Tivoli
Sykkelferie med barn
Kids biking in Mols Bjerge National Park, Djursland
Lei feriehus i Danmark
Campaign NO Nordjylland Couple