VisitDenmark
Design Museum Denmark - The Danish Chair exhibition

Ta en kulturell rundtur fra sofaen

Kulturen finner alltid en vei! Så selvom du ikke kan komme til oss akkurat nå, så kan vi sørge for å sende dansk kultur til deg - rett hjem i sofaen. Bli med på en virtuell rundtur i de mange danske museer og gallerier. Opplevelsene er bare et klikk vekk! 

A montage of images of artists from the Louisiana Channel
Louisiana Channel

Du kjenner sikkert Louisiana - det verdensberømte kunstmuseet som ligger utenfor København. Men visste du at siden 2012 har museet har du kunnet få gratis adgang til masse spennende stoff om kunst og kultur via museets egen videokanal? Det er jo helt perfekt i disse tider hvor du ikke kan komme til Danmark for å besøke museet fysisk. Via Louisianas kanal kan du blandt annet se interessante intervjuer med både kjente og mindre kjente internasjonale og danske kunstnere. Det er vel verdt å sjekke ut!

 

A crop of one of Anna Ancher's paintings
Statens Museum for Kunst

Mennesker har alltid funnet trøst i kunsten. Og selv om du ikke kan komme og besøke Danmarks nasjonalgalleri i København, kan du nyte deres fantastiske kunstsamlinger digitalt. Museets kuratorer tar deg med på en lærerik virtuell tur gjennom museets kunst, og du kan holde deg oppdatert på Statens Museum for Kunst sine digitale aktiviteter og se små, morsomme videor på Instagram og Facebook. Museet inviterer deg også med bak scenen, og du får et underholdende innblikk i arbeidet med forskjellige utstillinger - fra kunsterisk detektivarbeid til hvordan man løser problemer med manglende lys.

 

Designmuseum in Kopenhagen
Designmuseum Danmark
Designmuseum Denmark

Dansk design er verdenskjent - og ikke uten grunn. Det kan du se bevis for på Designmuseum Danmark. Og siden du i øyeblikket er forhindret fra å besøke museet, kan du oppleve genialiteten ved dansk design på nært hold via museets nettside. Ta en virtuell tur i museet og se de flotte digitale utstillingene, lytt til spennende podcaster, og få inspirasjon til hvordan du kan være kreativ hjemme - både alene eller med hele familien.  

GDK Danish Architecture Center DAC
Dansk Arkitektur Center

På Dansk Arkitektur Center sin hjemmeside kan du finne masse spennende innhold om dansk arkitetur. Lytt til underholdene podcaster og inspirerende intervjuer med kjente arkitekter, bli klokere på prisvinnende dansk arkitektur, eller sjekk ut den virtuelle versjonen av senterets populære BIG-utstilling, Formgivning. Du kan også laste ned DAC sin app, og utforsk Københavns mange kjente og ukjente arkitektoniske perler.

Nationalmuseet
Nationalmuseet

Hvis du ikke har besøkt Nationalmuseet i København, eller bare har lyst til å oppleve museets imponerende samling en gang til, så bør du sjekke ut Nationalmuseets digitale utstillinger. Museet er et mekka for deg som er interessert i dansk historie - fra steinalderen og fram til i dag, og nå kan du beundre fantastiske gjenstander fra bronsealderen, sverd fra våre felles viking-forfedre, og forseggjorte smykker fra renessansen. Du kan også se gamle bilder fra både 1. verdenskrig og Danmarks imperiehistorie. Bare for å nevne noen av de mange historiske skattene du kan bli klokere på i Nationalmuseets digitale utstilling.