The Circle Bridge on Copenhagen harbour

Danmark fra sofaen

Råbjerg Mile in North Jutland

Besøk Danmark... hjemmefra

Fra hygge-tips, vakker natur og flotte museer, og videre til de mest kjente og kjære danske TV-seriene. Det er mange måter å oppleve Danmark på fra sofaen. Noe som jo er heldig, siden du ikke kan komme og besøke oss for øyeblikket. Derfor bringer vi Danmark til deg! Bli med på vår virtuelle tur gjennom Danmark. 

Husk å hygge!

Danmark har blitt verdenskjent for hygge (selvom ordet faktisk stammer fra Norge), og her kan du lese mer om hvordan du hygger på ekte dansk manér.

Dansk kultur rett i sofaen

Selvom du ikke kan komme til oss akkurat nå, så kan vi sørge for å sende dansk kultur til deg - rett hjem i sofaen. Bli med på en virtuell rundtur i de mange danske museer og gallerier.

Besøk Danmarks vakreste naturområder med Google Street View

Foto: Niels Thye

Smaken av Danmark

Vi vet du savner smaken av ferskt rugbrød og danske smørbrød, så her finner du tips til hvordan du kan skape ekte dansk stemning på kjøkkenet. 

Lag danske smørbrød

Savner du også smaken av danske smørbrød? Fortvil ikke. Vi har samlet fire klassiske oppskrifter på danske smørbrød, så du kan hygge hjemme på ekte dansk manér.

Bak deilig, danske rugbrød

Ingen danske smørbrød uten rugbrød. Det er både sunt og velsmakende, så hvorfor ikke bake ditt eget? Her får du oppskriften på velsmakende, dansk rugbrød.

Lær dansk kokkellering med Adam Aamann

Adam Aamann er en kjent dansk kokk og eier av flere restauranter i København, Aamanns. Restaurantene er særlig kjente for sine fantastiske danske smørbrød, og her guider Adam Aamann deg til hvordan du lager noen av hans mest populære retter.

Si hei!

Foto: Pernille Lund

Lag din egen majones

Foto: Pernille Lund

Smørbrød med tartar

Foto: Pernille Lund

Danmark på skjermen

Film og TV-serier fra Danmark har erobret skjermer og kinolerreter over hele verden, og med en perlerekke av verdenskjente danske skuespillere og regissører er det ikke så vanskelig å forstå hvorfor. Så finn deg godt til rette i sofaen, og gjør deg klar for timevis med topp underholdning fra de beste danske film og TV-seriene. 

Tid for danske TV-serier

Uansett om du foretrekker krim, politisk drama, historisk romantikk eller vill komedie, så finner du noe som passer deg i det fantastiske utvalget av danske TV-serier.

Topp 10 danske film

Er fan av Lars von Trier eller Mads Mikkelsen, kan du bare ikke få nok av Casper og Frank sine Klovn(e)-krumspring, eller elsker du dansk krim? Vi guider deg til de beste danske filmer.

Følg med på hva danskene driver med

Hvis du lurer på hva danskene får tiden til å gå med for tiden, så kan du se noen eksempler på det her. Fra baking og veranda-kos til gåtur på øde strender - kanskje finner du også inspirasjon til noen hyggelige måter å fordrive tiden på?