1. Kartoffelmad
Kartoffelmad er en av de mest kjente og kjære danske smørbrødene. Og det er ganske så enkelt å lage. Alt du trenger er nemlig rugbrød, poteter, majones, ristet løk, tomat, reddik og karse. Start med å skrelle og koke potetene (men ikke for mye), og skjær dem i tykke skiver. Smør majones på rugbrødet, legg på potetskivene og pynt med ristet løk, reddik, tomat og karse. Ta-da! Et lite stykke Danmark på tallerkenen din.
2. Stjerneskud
Stjerneskud er navnet på en annen dansk smørbrødklassiker. Den består, i tillegg til rugbrød, av frittert rødspettefilet, majones, rogn, reker, asparges (du velger selv om du vil bruke grønne eller hvite asparges), dill og sitron. Du legger rødspetten på brødet, og deretter tilsetter du kokte asparges og rogn. Smak til med majones, og tilføy en dæsj dill og en sitronbåt. Nam! Dette er smaken av dansk sommer!