VisitDenmark
Guest at SMK, the National Gallery of Denmark
Nasjonalmuseet

De beste museene for å bli bedre kjent med Danmark

Danmark har en lang og rik historie. Og på de mange museene rundt om i det danske land kan du bli klokere på vår spennende historie og kulturliv. Vi har samlet 18 av de beste museene i Danmark. 

Liste
Kart
GDK Tirpitz Museum
04

Tirpitz

Gjemt mellom sanddynene langs den viltre Nordsjøkysten kan du få øye på en bortgjemt bunker -  museet Tirpitz. Museet forteller historien om Atlanterhavsvollen og den andre verdenskrigen, men du kan også få et innblikk i hele regionens historie, vårt forhold og avhengighet til den ville Nordsjøen.

Explore Denmark's rich Viking history at Roskilde Viking Ship Museum
15

Vikingskipmuseet

Feiden om hvem som hadde de tøffeste vikingene - Danmark eller Norge - synes uten ende. Men vi synes du skal begrave stridsøksen, og bli bedre kjent med de danske vikingene og deres ville historie. I likhet med Norge var vikingtiden en viktig historisk epoke i Danmark, som har formet både historien og kulturen vår. I den gamle vikingbyen Roskilde kan du lære hvordan du setter seil og bygger skip som de danske vikingene gjorde.

The Open Air Museum north of Copenhagen
17

Frilandsmuseet

Har du en ettermiddag kan du ta turen ut i det fri til Frilandsmuseet, som ligger nord for København. Her vil du finne 50 restaurerte gårder, møller og hus som danskene bodde i fra 1600 – 1900-tallet. Du vil også få muligheten til å se skuespillere rekonstruere hvordan danskene levde på den tiden.