Gå til innhold
Pia Rathsach GoGreenDanmark

5 enkle måter å gjøre ferien grønnere på

Foto: Frida Gregersen

Vil du være grønn i Danmark? Det finnes en app for det. Vi spurte Pia Rathsach, grunnlegger og administrerende direktør i GoGreen Danmark, en app som hjelper deg å handle bærekraftig, for hennes beste tips om hvordan du opplever den grønnere siden av gaten når du besøker Danmark.

Ice Cream
Bilde: Daniel Villadsen, @dvphoto.dk
01

GoGreen Guide App

La oss starte med GoGreen appen! Det er en guide til naturopplevelser, økologiske spisesteder, butikker som tilbyr bærekraftig mote (og suvenirer), bruktbutikker og gårdsbutikker i Danmark. Appen er ikke helt landsomfattende ennå, men det er et av målene – en by av gangen. Foreløpig dekker den København, Aarhus, Odense og Roskilde.

Christianshavn
Bilde: Copenhagen Media Center
02

Sykling i Danmark

Sykling er en fin måte å bli kjent med hvordan byer og natur henger sammen, som perler på en snor. Og jeg elsker spesielt at du kan ta sykkelen med deg på toget. De fleste store byer i Danmark tilbyr også sykkelutleie - til og med elektriske sykler, hvor du virkelig kan komme deg rundt forbi uten å bli for sliten.

Les mer
Fähre nach Svenborg auf Fünen an der Dänischen Ostsee
Bilde: Michael Fiukowski & Sarah Moritz
03

Øyhopping

Jeg elsker naturen og stemningen på de små danske øyene. Den enkleste måten å komme seg rundt på er med et ‘Ø-pas’, som er en form for øypass. Det er gammeldags, men du kan skanne og få tilgang til informasjon om alle de forskjellige øyene gjennom QR-koder.

Les mer
04

Kjenn din bro i København

Dette er en gratis, digital guide for turstier som tar deg til de gamle brokvarterene i København. Guiden fører deg gjennom små smug og skjulte perler - det er en fin måte å bli kjent med København på en ny måte. På Nørrebro kan du også finne en quiz for barn som forteller grønne og bærekraftige historier på en morsom og leken måte.

Les mer
Bilde: Daniel Rasmussen - Copenhagen Media Center
05

Forny deg selv

Ironisk nok ser jeg som teknisk person verdien av å slå av, koble fra og bare være i øyeblikket. Alle Danmarks byer har den vakreste naturen innen rekkevidde, og til slutt er det en flott måte for å gjenopprette og fornye din egen energi.

Les mer

Share your wonders: