Shopping i Aarhus

Shopping i Aarhus

Denne lille, store byen er kåret til Nordens beste shoppingby. Her er avstandene korte og du kommer deg enkelt rundt til fots eller på sykkel. Når bena blir slitne kan du ta en pust i bakken på en av byens mange kaféer eller barer.

Aarhus er Danmarks nest største by, og også en "ung" by. Med sine 25 ulike utdannings- og forskningsinstitusjoner og 50 000 studenter er Aarhus alltid full av liv, både på dagtid og på kveldstid. 

Strøget i Aarhus 
Strøget i Aarhus strekker seg fra Bruun's Galleri, et av Danmarks største kjøpesentre, til Store Torv ved Aarhus Domkirke. Her finner du mer enn 150 butikker og byens eldste stormagasin, Salling, som er kjent for sin store delikatesseavdeling med spesialiteter fra hele verden. På Strøget kan du også besøke den danske smykkedesigneren Georg Jensen Flagstore og Georg Jensen Damask som tilbyr unike tekstiler. I samme området finner du varehuset Magasin du Nord - et shoppingmekka med drøssevis av moderne butikker samlet under ett tak. 

Når du først er på Strøget må du også sette av tid til å utforske de omkringliggende gågatene Frederiksgade og Sct. Clemens Stræde.

Latinerkvarteret
Selv om Aarhus er en "ung" by, er den samtidig en by full av historie som strekker seg helt tilbake til vikingtiden. Mye av denne gamle historien kan du oppleve på nært hold. Latinerkvarteret er et eksempel på dette. Denne bydelen er den eldste i Aarhus, men også et riktig så trendy sted. Langs brosteinsbelagte gater finner du en kreativ blanding av alle designermerkene du drømmer om, og søte, små butikker med knirkende tregulv. Her finner du både internasjonale og danske modedesignere og merker; New York-designeren Marc Jacobs, danske By Marlene Birger, ærverdige Sophies Tøjhus og Little FF2 som selger kjente merker til barn. Det er også i Latinerkvarteret du finner flere av Aarhus' spennendende brukt- og vintagebutikker.

Latinerkvarteret består av gatene Badstuegade, Volden, Guldsmedgade, Graven, Rosengade med flere. Like ved ligger Mejlgade som er en av Aarhus' eldste gater. Den er kjent for sit hippe og urbane miljø, og sine mange kaféer, barer og spisesteder.

Sidegaderne
Sidegaderne er Aarhus' nye in-strøk. Det ligger ligger mellom Åboulevarden og Nørre Alle på strekningen mellom Guldsmedegade og Vesterbro Torv. Området huser flere designere og håndverkere som har slått seg ned i skur og garasjebygninger der de designer og produserer spenstige kleskolleksjoner, vesker, smykker og brukskunst. Hos Cross Eyes i Klostergade kan du for eksempel kjøpe briller som er laget av tre. Glassblåserene Nyholm Cantrell Glas tilbyr en spennende blanding av m gammelt og nytt.

I kvarteret Sidegaderne finner du også pulserende Vestergade som huser mange gallerier, kaféer, bruktbutikker og små motebutikker som for eksempel Mulberry, Hørlyck sko og Utzon skind. Her ligger også Lynfabrikken der en lang rekke ulkike designere og håndverkere jobber sammen under samme tak.

Frederiksbjerg 
Frederiksbjerg, og da spesielt gatene M.P. Bruunsgade, Jægergårdsgade og Frederiks Allé, er en bydel du ikke må gå glipp av når du besøker Aarhus. Dette er en ung og trendy bydel i stadig utvikling, og som på folkemunne blir kalt for Aarhus’ spiskammer – og det med rette. Her ligger designer- og delikatessebutikker side om side med sjarmerende kaféer og klassiske vertshus. Dette er stedet å besøke når du ønsker å velte deg i byens beste utvalg av kjøtt, vin, brød og kaker, samt lekre spesialiteter fra hele verden. 

Bazar Vest
I forstaden Brabrand, ca. seks kilometer nordvest for Aarhus sentrum, ligger Bazar Vest. På utsiden ser stedet ikke særlig spennende ut, men går du inn åpner det seg en helt ny livlig verden bugnende boder og småforretninger som tilbyr et enormt utvalg av eksotiske varer. Og skulle du bli sulten kan du slå deg ned på en av de små restaurantene.

Stormagasiner og storcentre i Aarhus

Les mer om shopping i Aarhus

Les mer om shopping i Danmark

Share this page