Anholt Fyr

Ferieøyene Samsø og Anholt

Besøk to veldike unike feriedestinasjoner, øyene Samsø of Anholt i Kattegat - strekningen mellom Jylland og Sjællant, rett nord for Fyn. Se Danmarks såkalte ørken på Anholt eller den dramatiske effekten istiden hadde å Samsø.

Samsø

Har du noengang hørt om Samsø-porteter? Øya Samsø er grønn og frodig, og kjent rundt om i lander for sine råvarer, spesielt de berømte potetene. Øya har en avslappende lokal atmosfære, og du kan ofte kjøpe grønnsaker og frukt i boder langs veien. I senere år har øya også fått rykte på seg for å være et bærekraftig samfunn, men utbredt bruk av fornybar energi. Samsø er derfor perfekt for deg som ønsker en grønn ferie midt i naturen.

Du kan også se arven etter istiden i Samsø, som etterlot seg et imponerende bakkelandskap nord på Øya. Langs kysten ligger utrolige strender og overalt er det små hyggelige landsbyer, du kan også oppleve store sel- og fuglekolonier å Besser Rev. Øya er lett og utforske, og du kommer lett rundt med både bil og sykkel.

Anholt

Anholt er en av Danmarks mest isolerte øyer, der den ligger midt i Kattekat. Isolasjonen er synlig også i naturen, med sine åpne sanddyner og strender. Innlandet er kjent som nordens største ørken, og dekker størsteparten av øya.

Uansett om det er Danmarks eneste ørken eller ikke kommer du til å føle en utrolig frihet på øya midt i Kattegat, og er du heldig kan du oppleve en av Nord-Europas største sel-kolonier på spissen av øya.

Share this page

Relevante linker
Miniguide til Samsø

- Lev bærekraftig i Samsøs grønne sommerhus

- Smak på de berømte Samsø-potetene

- Besøk "Grenen" i Samsø, Issehoved

Miniguide til Anholt

- Besøk en av Nord-Europas største sel-kolonier 

- Utforsk Danmarks eneste "ørken" 

Anholt fyr

Østjylland

Grønne jorder og frodige landskap er overalt i Østjylland, som også byr på avslappende sandstrender, lange kystlinjer og spennende byer.