København

Drar du på ferie til København ferierer du i en by som gang på gang har blitt kåret til verdens beste by å leve i. Det skyldes blant annet byens spennende arkitektur, et stort antall grønne områder, flere havnebasseng som man kan bade i, og selvfølgelig den berømte og utbredte sykkelkulturen.

Du kjenner godt til København sa du? Når var sist du besøkte restaurantpromenaden på Jægersborggade eller spiste på verdens beste restaurant? Tok deg en tur i det københavnske motemekka, eller gikk deg vill blant showrooms og designkollektiv som skaper noe av det siste innenfor dansk design?  Det er alltid noe nytt å oppleve på en ferie i ditt København, enten det er snakk om en romantisk weekend for to eller en ferie for hele familien. 

På tross av Københavns relativt beskjedne størrelse, har de enkelte områder hvert deres særpreg som det definitivt er verdt å besøke og oppleve på nært hold. 

Trodde du at du kjente København, så må du tro om igjen. Les vår guide og få inspirasjon til nye opplevelser i hovedstaden. 

Hva er dine interesser?

I København er det mange muligheter. Gå shop-amok i de mange butikkene på Strøget, eller beveg deg litt utenfor allfarvei mot brokvarterene, som bugner av små designer - og vintagebutikker. Du kan også ta metroen til Ørestad og studere ny arkitektur av internasjonal klasse. Eller kanskje du vil hoppe opp på sykkelen og oppleve byen fra en av de mange sykkelstier?

Vi nordmenn elsker å shoppe i Køben! 

Et besøk i København vil også være en sikker vinner hos de yngste, og det er mye man kan rekke på bare et par dager i Danmarks hovedstad. Her finner du tips og inspirasjon til en ferie for hele familien i hovedstaden. 

En ferie i København behøver absolutt ikke å være dyrt hvis du velger å oppsøke mange av byens gratis (eller neste gratis) opplevelser. Her er en guide til København på budsjett. 

Utelivet i København

Det er liv i København - også ut i de små timer! Folkelige vertshus, vin-, cocktail- og ølbarer, hyggelige cafeer, ekslusive nattklubber og diskotek. 

Find vej til storbyens barer, bodegaer og andre listige steder - og få ideer til, hvor du kan iføre dig danseskoene og få svinget ørerne

Få oversikten over København

København er en oversiktlig by. Det er ikke langt mellom hver opplevelse, og det er enkelt å kommer seg rundt. København er samtidig også en by med frodig natur og mange grønne lunger som er som skapt for en liten piknik, eller bare en pause fra storbylarmen. 

København er en av verdens beste sykkelbyer, så hvorfor ikke ta sykkelen med neste gang du besøker Dronningens by?

Share this page