På sykkelferie i København

Kanskje det høres litt skummelt ut å ta med sykkelen til en storby, men København, som jo mange nordmenn også kjenner den, er en meget sykkelvennlig by. Her er det mer enn 350 km sykkelsti og korte avstander til både skog og strand hvis du ønsker å kombinere storbyen med opplevelser i det fri. Det er mange sykkelstier, sykkelveier og spesielle sykkelruter som gjør byen til en ganske sikker storby og bevege seg rundt i på to hjul.

Christianshavn

Verdens beste sykkelby

I to omganger har København blitt kåret til verdens beste sykkelby av det amerikanske nettstedet for bæredyktighet, Treehugger, som blant annet fremhever byens mange brede og godt brukte sykkelstier. Samtidig så er København en liten storby i internasjonal målestokk med en relativt kompakt bykjerne, så avstandene rundt i byen er absolutt overkommelige. Detet gjelder også hvis du vil ut i det grønne eller en tur på stranden er varm sommerdag. Amager Strandpark for eksempel, ligger mindre enn 6 km fra Københavns Rådshuplass. Det er med andre ord flere gode grunner til å bruke sykkel på en tur til København.

City bikes

Lei en sykkel 

Kommer du uden egen cykel, skal du ikke fortvivle, for der er flere muligheder for at leje en både i og omkring København. Regn med at betale fra ca. 75,- kr. pr. for en dag, og omkring 350,- kr. for en uge. 

Her kan du finne sykkeltuleie i København 

Share this page

Sykkelferie i Danmark er tipptopp!

Opplev Danmark på to hjul

Kombiner naturskjønne sykkelstier med med hyppige krobesøk, late dager på stranden, bysightseeing og korte avstander.