Restaurant Noma i København
Restaurant Noma i København

Noma - en av verdens beste restauranter

Du har sikkert hørt om restauranten Noma, som er sammensatt av ordene nordisk og mat, men har du også spist der? Noma har hele fire ganger blitt kåret til verdens beste restaurant av British Restaurant Magazine og er en ekstraordinær gastronomisk opplevelse, helt utenom det vanlige. Restauranten er midlertidig stengt mens det pusses opp i nye lokaler, men er ventet å åpne igjen mot slutten av 2017.

Noma

Verdens beste restaurant fire ganger

Verdens tredje beste restaurant i 2015 var den københavnske restauranten Noma, Noma holder seg i toppen og har fire ganger tidligere toppet den eksklusive. Bak kåringen står det anerkjente britiske matmagasinet Restaurant Magazine, som – på bakgrunn av vurderinger fra 800 mateksperter fra hele verden – plasserte Noma som et av verdens ypperste spisesteder. Da restauranten er midlertidig stengt har den for øyeblikket ingen stjerner i årets Guide Michelin, men vi er sikre på at den kommer tilbake om ikke lenge. I mellomtiden kan du besøke tre-stjerners Geranium eller to-stjerners Restaurant AOC og Henne Kirkeby Kro , som også byr på utsøkte matopplevelser.

 

Noma dish

Nordiske spesialiteter 

Bak roret på kjøkkenet på Restaurant Noma står superkokken René Redzepi, som har erfaring fra en rekke gourmetrestauranter i og utenfor Danmark. På menyen står nordiske spesialiteter som tang fra Island, dyphavskrabber fra Færøyene, lam og moskusokse fra Grønland og krydderurter som bregneskudd og skogssyre fra de danske skogene. Og den gjengse olivenoljen er erstattet av god dansk kaldpresset rapsolje. Her kan du prøve det nye nordiske kjøkken for alt det er verdt, så følg med på hjemmesiden for å holde deg oppdatert på de nye åpningstidene. Det er rift om plassene på en av verdens beste restauranter.

Share this page