Restaurant Noma i København

Noma - en av verdens beste restauranter

Du har sikkert hørt om Restaurant Noma, der er sammensat af ordene nordisk og mad, men har du også spist der? Hvis ikke, skal du være ude i god tid, for der er rift om bordene, men når det først er på plads, kan du se frem til en ekstraordinær gastronomisk oplevelse.

Noma

Verdens tredjebeste restaurant 

Verdens tredjebeste restaurant i 2015 er den københavnske Restaurant Noma. Bak kåringen står det anerkjente britiske matmagasinet Restaurant Magazine, som – på bakgrunn av vurderinger fra 800 mateksperter fra hele verden – har plassert Noma som et av verdens ypperste spisesteder. Samtidig har Noma som den ene av kun tre danske restauranter fått to stjerner i årets Guide Michelin. De andre danske restaurantene er Geranium og Restaurant AOC, som begge ligger i København.

Noma har fire ganger tidligere toppet den eksklusive listen, men er tredjeplass i år er også verdt å være stolt av. 

Noma dish

Nordiske spesialiteter 

Bak roret på kjøkkenet på Restaurant Noma står superkokken René Redzepi, som har erfaring fra en rekke gourmetrestauranter i utenfor Danmark. På menyen står nordiske spesialiteter som tang fra Island, dyphavskrabber fra Færøyene, lam og moskusokse fra Grønland og krydderurter som bregneskudd og skogssyre fra de danske skogene. Og den gjengse olivenoljen er erstattet av god dansk kaldpresset rapsolje. Her kan du prøve det nye nordiske kjøkken for alt det er verdt, men du skal være tidlig ute med å reservere bord. Det er rift om plassene på en av verdens beste restauranter.

Share this page