Sykkelferie med barn

Sykkelferie i Danmark er en fin måte å feriere med barna på. Dere bestemmer selv tempoet og ruten, men det er viktig å legge opp turene etter barnas nivå. Velg et område uten for mange bakker, og legg inn tilstrekkelig mange ispauser underveis, så blir ferien en suksess.

Barn på sykkel

Barn som er vant til å sykle selv, kan godt være med på sykkelferie. Danmark er flatt og har en rekke steder som egner seg godt for en sykkelferie med familien, og dere kan sykle på strekninger med svært lite biltrafikk. Når dere planlegger sykkelturene, er det viktig å ta hensyn til barnas nivå, slik at turene ikke blir for harde. Det er også viktig å legge inn hviledager og gi barna tid til å leke med nye venner de har blitt kjent med. Legger dere i tillegg inn et besøk i en fornøyelsespark, en dyrepark eller lignende, kan det bidra til å holde inspirasjonen og motivasjonen oppe.

Lei en sykkelhenger

Større barn kan sykle selv, men skal mindre barn være med, er en sykkelhenger med plass til et barn eller to en god idé. Har dere ikke egen sykkelhenger? Ikke fortvil, det kan leies flere steder i Danmark. 

Det finnes et stort utvalg av sykkelhengere. Når dere skal på sykkelferie, bør dere velge en lett og god henger som kjører stabilt uten å svinge fra side til side. Det er praktisk om hengeren er sammenleggbar – særlig hvis dere skal ha den med på toget eller bussen.

Lei en halvsykkel eller en tandemsykkel

Halvstore barn kan bruke en såkalt halvsykkel, som er en halv barnesykkel som festes bak en voksensykkel. Barnet blir ikke transportert, men må tråkke selv. Dere kan også leie en tandemsykkel. Det er et morsomt fremkomstmiddel der dere kan snakke sammen under hele turen. 

Her kan du søke etter utleiere av halvsykler og tandemsykler  

Her kan du lese hvilke regler som gjelder for transport av barn på sykkel

Hvor skal dere dra?

I Danmark er det mange steder som er godt egnet for familiesykkelferie. Vil dere dra til et sted med lite biltrafikk og korte avstander, kan flere av de danske småøyene anbefales. Det er for eksempel gode turmuligheter på både Samsø, Mors, Als, Ærø, Falster og ikke minst på Bornholm, som har et tett nettverk av sykkelveier og sykkelstier, hvorav flere som går langs nedlagte jernbanelinjer.

Hvor skal dere bo?

Det er mange overnattingsmuligheter som er godt egnet for sykkelturister i Danmark. Camping er svært barnevennlig og gir barna mulighet til å få nye venner. Det gir imidlertid litt ekstra bagasje hvis dere både skal ha med dere telt, liggeunderlag og soveposer. Mange campingplasser har hytteutleie, så det er også en mulighet.

Bo midt i naturen

Vil dere bo midt i naturen, kan dere slå leir på en naturleirplass. Her er det svært beskjedne fasiliteter, og uten varmtvann, tørkemuligheter eller oppholdsrom, er det en stor fordel om været er bra. Til gjengjeld er det et fredfullt og rimelig alternativ. 

Bo på vandrerhjem

På en sykkelferie med barn er vandrerhjem også et fint alternativ. Det finnes vandrerhjem over hele landet, og de fleste ligger i eller ved en by. Her er det gode muligheter til å møte andre på sykkelferie.  
 

Share this page

Kart over København

 

Ta båten til København

DFDS Seaways seiler til København hver dag. Les mer og bestill din reise her på www.dfdsseaways.no


Les også:


 - Se et København ikke alle kjenner

 - Bad midt i byen

 - Barnas by 

 - Barnas favorittby  

 - Besøk Nord-europas størte akvarium

 - Slik er livet på københavnbåten

 - 10 på topp i København

 

Nyttige lenker:

Cyklistforbundets hjemmeside

VisitCopenhagen

Familieferie

Der er meget at opleve, hvis du holder ferie med børn i Danmark. Her kan I blive underholdt, udfordret og lære samtidig med, at I har det sjovt sammen - uden de lange bagsæde-trættende bilture. 

Video: Danmark for børn