Nyt den danske naturen i ditt tempo

Danmarks natur er rik og variert, så her er det grunnlag for mange små og store naturopplevelser. Her finner du alt fra kupert istidslandskap og dype skoger til milelange strender, klitter og bratte klinter som stuper ned i havet. 

Det meste av dansk natur er tilgjengelig for alle, så her er det mange muligheter - Nyt enten du foretrekker fri utfoldelse på sykkel, surfbrett eller kajakk – eller bare vil nyte ro og fred på en vandretur. 

Møns Klint og andre danske naturperler

Der er mange store naturopplevelser i Danmark, selv for oss nordmenn som er vant til fjord, fjell og skog i vårt eget land.

Møns Klint er kjent for mange av oss, men det finnes mange andre store naturattraksjoner i Danmark. Vi viser vei! Besøk en av Danmarks nasjonal- parker eller la deg inspirere til å oppdage Danmark gjennom spennende aktiviteter som hvalsafari og RIB-tur.

Møns Klint, Danmark

Møns Klint og andre danske naturattraksjoner

Den danske naturen er varieret og aldri langt unna. Overalt i landet venter store naturopplevelser - her er en guide til 20 av de største.  

Aktiv i naturen

Danmarks natur er perfekt for en aktiv ferie. Med en samlet kystlinje på over 7 300 kilometer kan du dyrke nesten alle typer vannsport. Liker du deg bedre på land, finner du nok av muligheter her også – hva med en sykkelferie, en tur til fots eller et eventyr på hesteryggen?

Kajakkruter i Danmark

Opplev Danmarks kyst med kajakk eller kano. Nærmere vannet kommer du ikke uten å bli våt.

Sykkelferie i Danmark er tipptopp!

Opplev Danmark på to hjul

Kombiner naturskjønne sykkelstier med med hyppige krobesøk, late dager på stranden, bysightseeing og korte avstander.

Kom tett på naturen i Danmark

Vil du bo midt i naturen, kan du overnatte på en av de nesten 1 000 naturleirplassene i Danmark. Der kan du enten bo i ditt eget telt eller i en enkel hytte. Les mer om mulighetene og fasilitetene i de danske statsskoger på Naturytelsens "Udinaturen-kart".

Turplanlegger og kart

Med den danske Naturstyrelsens "Udinaturen-kart" kan du finne frem til ulike fasiliteter, opplevleser og aktiviteter.