Lei feriehus i Danmark

Lykken er et feriehus i Danmark! Enten du skal på ferie med familien, vennegjengen eller kjæresten så finnes det et feriehus som passer perfekt.

Velg deg en dejlig dansk "hytte" som passer dine behov - det kan være ved stranden, ved en innsjø eller i en hyggelig liten by. 

Feriehusene, spesielt sommerhusene, i Danmark blir tidlig booket, så det lønner seg å være rask for å få akkurat det huset du har lyst til å tilbringe ferien i!

Bo i et dansk feriehus  

Det finnes ca. 40 000 feriehus i Danmark. De fleste husene ligger i naturskjønne områder, oftest i nærheten av kysten og herlige strender. Konsentrasjonen av utleiehus er særlig stor i Nordjylland, langs den jyske vestkysten, på Rømø og Fanø, på Djursland, på Østfyn, i Nordsjælland, på Falster og på Bornholm.

Størsteparten av husene eies av private personer, men blir typisk utleid gjennem det lokale turistbyrået eller et utleiebyrå, som for eksempel NOVASOL, Et gjennomsnittlig dansk feriehus har normalt fire til seks soveplasser, men du finner også større hus, spesielt langs den jyske vestkysten.

Verdt å vite når du skal leie feriehus i Danmark

Du kan leie feriehus året rundt. Normalt leier du feriehuset for en uke med typisk skiftedag lørdagen, men spesielt utenfor høysesongen kan du godt leie et hus i en kortere periode. Huset vil alltid være utrustet med kjøkken, dyner, puter og diverse kjøkkenutstyr. Du må selv ha med sengetøy og håndklær. 

Dette koster det å leie feriebolig

Standard sommerhus: 
For et nyere, moderne hus med bad og toalett, varmt og kaldt vann, kjøleskap samt to til tre soverum med plass til fire til seks personer må du (alt etter beliggenheten selvfølgelig) regne med å betale fra ca. DKK 3 500 for en uke i høysesongen.

Sommerhus med ekstra fasiliteter:
For et hus i et attraktivt område og/eller med spesielle fasiliteter som oppvaskmaskin, vaskemaskin, peis, badstue osv. må du ut med ca. DKK 5 000 pr. uke i høysesongen.

Luksushus:
For et nyere hus, ofte på 130-200 m2 med svømmebasseng, boblebad og fire til fem soverum med plass til 10 til 12 personer, må du betale fra ca. DKK 11 500 pr. uke i høysesongen.

Leien inkluderer ikke strøm og sluttrengjøring.

Utenfor høysesongen vil prisene være lavere for alle typer hus.

Share this page

Legoland i Billund er en av Danmarks største attraksjoner

Barnas favoritter i Danmark

Det er svært attraktivt for oss nordmenn å dra på familieferie til Danmark. Denne guiden (på dansk) presenterer de 20 mest populære attraksjonene for barn.

Sykkelferie i Danmark er tipptopp!

Opplev Danmark på to hjul

Kombiner naturskjønne sykkelstier med med hyppige krobesøk, late dager på stranden, bysightseeing og korte avstander.

Book ditt feriehus i dag